PS4 games op de PS5: hoe zit dat nu precies?

Bij elke nieuwe console van Sony is het telkens weer de vraag of er sprake is van backwards compatibility. In andere woorden: kunnen we spellen van eerdere PlayStation consoles spelen op de PlayStation 5? Afgelopen woensdag hield Mark Cerny van Sony een technisch praatje over de nieuwe console. Hieruit werd al snel duidelijk dat, naast uiteraard de PS5 games, PS4 games op de PS5 speelbaar zullen zijn.

Het was een feit dat snel door de community werd begrepen. Cerny zorgde vervolgens echter voor de nodige verwarring door te stellen dat niet ALLE spellen van de PS4 speelbaar zullen zijn op de PlayStation 5. Het zou gaan om de 'grotere, populaire titels', wat uiteraard erg selectief is. Om te zorgen dat deze uitspraak niet zijn eigen leven gaat leiden, heeft Sony nu een update gegeven.

De consolefabrikant geeft aan dat er meer dan 4000 PS4 games speelbaar zullen zijn op de PlayStation 5. Het is na deze uitspraak nog steeds een beetje gissen welke games dit zullen zijn, maar het is in ieder geval een gigantische catalogus aan games.

Bron: EU PlayStation Blog

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner