Producent en regisseur van Final Fantasy XVI reageren op de onthulling

Final Fantasy XVI
TBC
RPG
nee
niet beschikbaar

In deze coronatijden is niets als gebruikelijk; zelfs niet game-onthullingen. Want waar een spel als Final Fantasy XVI normaliter onthuld zou zijn op E3 onder begeleiding van kernleden van het team, mocht het nu het spits afbijten in de PS5 showcase.

Toch wil het ontwikkelteam wel van zich laten horen en daarom ontving GameQuarter zojuist een persbericht met citaten van Producer Naoki Yoshida en Director Hiroshi Takai.

Yoshida: ''Dit is FINAL FANTASY XVI-producer (inderdaad, alleen producer) Naoki Yoshida. Wat vonden jullie van de trailer? Deze exclusieve beelden, samengesteld uit realtime-gevechten en -cutscenes, vertegenwoordigen slechts een fractie van wat ons team heeft bereikt sinds de start van de ontwikkeling van deze gloednieuwe FINAL FANTASY-game. Gedurende die periode is het team gegroeid van slechts een handvol kernleden tot een volwaardige eenheid die blijft voortbouwen op wat ze tot nu toe gemaakt heeft, om spelers een verhaal- en gameplay-ervaring te bezorgen zoals ze die nog nooit hebben meegemaakt.
 
Onze volgende grote onthulling over deze game is gepland voor 2021, dus wens ik iedereen in de tussentijd veel plezier met het speculeren, want we hebben nog heel wat in petto – niet alleen voor FINAL FANTASY XVI, maar ook voor FINAL FANTASY XIV. Het zal niemand verbazen dat ik hard werk aan beide titels!''

Takai: ''Toen FINAL FANTASY I werd uitgebracht, was ik gewoon de zoveelste speler ─ een jonge student met grote dromen. Tegen de tijd dat FINAL FANTASY V werd ontwikkeld, had ik een plekje aan de ontwikkelaarstafel veroverd… maar dan wel helemaal aan het eind ervan. Vanaf daar ging ik “online”, en zette ik mijn stempel op zowel FINAL FANTASY XI als XIV. En nu... XVI.

Van het opzetten van een geheel nieuwe ontwikkelomgeving tot het leren van de ins en outs van de PS5, ben ik samen met ons team al heel wat uitdagingen aangegaan om het zestiende hoofdstuk van de legendarische FINAL FANTASY-franchise voor jullie te ontwikkelen. En hoewel we elke dag met hart en onze ziel aan dit project werken, kan het nog wel even duren voordat jullie het in handen hebben. Maar ik beloof dat de game het wachten waard zal zijn!''

De boodschap van beide heren is dus duidelijk: Final Fantasy 16 zal er voorlopig nog niet zijn.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner