Private Division slaat de handen ineen met de ESA voor een nieuwe Kerbal Space Program-update

Kerbal Space Program
30 maart 2013 (Beta)
Construction and management, Flight, Simulation
nee
PC, Mac

Hoe tof is het om als ontwikkelaar van een game over ruimtevaart te kunnen samenwerken met de ESA (European Space Agency). Het is een nieuwe mijlpaal voor de simulatiegame Kerbal Space Program, ontwikkeld door Squad en uitgegeven door Private Division. Deze samenwerking komt tot uiting in de nieuwe DLC met als titel: Shared Horizons en is per 1 juli beschikbaar op PC. Volledig gratis. De consoles volgen later.

"We zijn zeer verheugd over onze samenwerking met ESA om hun daadwerkelijke missies en ruimtevaartuigen voor het eerst naar Kerbal Space Program te brengen", aldus Michael Cook, Executive Producer bij Private Division. "Het is een eer voor ons om nauw samen te kunnen werken met een ruimteorganisatie van wereldklasse en we kunnen niet wachten op het moment dat fans deze historische missies kunnen beleven in de Shared Horizons-update."

"Hier bij de European Space Agency zijn veel van onze ingenieurs en wetenschappers goed bekend met KSP", verteld Guenther Hasinger, Director of Science bij ESA. "Zowel Rosetta als BepiColombo zijn zeer complexe missies met specifieke uitdagingen. Maar beide bleken zeer waardevol voor zowel ESA als de wereldwijde wetenschappelijke gemeenschap. Daarom ben ik ook zeer verheugd dat deze baanbrekende wetenschappelijke missies nu zowel op Kerbin als op aarde beleefd kunnen worden."

De Rosetta en BepiColombo waar Guenther naar verwijst zijn twee belangrijke ESA-missies die Shared Horizon zal introduceren naast de beruchte raket Ariane 5 en de een Kerbal-ruimtepak met een ESA-thema. Daarnaast zijn er ook natuurlijk nieuwe onderdelen en experimenten.

Het is een bijzondere week voor deze koddige ruimtevaartsimulatie. Gisteren werd ook bekend gemaakt dat de spelers van Kerbal Space Program worden uitgedaagd om de aankomende SpaceX-lancering vanaf Amerikaans grondgebied richting het ruimtestation ISS na te bootsen en de beelden met de uitgever te delen. De NASA (National Aeronautics and Space Administration) sprong hier met een Twitter-bericht op in en gaf aan graag te zien waartoe de spelers in staat zijn.

Op naar de sterren, en daar voorbij...

Discord

Hot
EnquĂȘte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner