Peter Moore laat weten dat we niet hoeven te rekenen op een Mass Effect: Remastered

Mass Effect Trilogy
07/12/2012
Action RPG
ja
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Tijdens Gamescom liet Patrick Söderlund, een hoge pief bij uitgever Electronic Arts, weten dat men overweegt om geremasterde versies van hun games uit te brengen. Hierdoor ontstond online al snel een luide roep voor een remaster van de Mass Effect trilogie. Die hoop wordt nu echter de grond in geboord.

Peter Moore, die aan het roer staat van EA Sports, laat namelijk aan IGN weten dat ze toch achter de uitspraken van eerdere jaren staan, waarin men remasters makkelijk geld noemt en iets vindt dat je enkel doet als je geen ideeën meer hebt.

''We zijn een bedrijf dat gefocust is op de toekomst,'' aldus Moore op de vraag of ze gaan remasteren. ''We hebben heel getalenteerde ontwikkelaars van over de hele wereld, die zich focussen op het afleveren van nieuwe IP's, nieuwe ervaringen en meer en meer liveservices. Zouden we makkelijk geld kunnen verdienen door Mass Effect te remasteren? Ja, dat hebben wel duizend mensen gevraagd. 

We hebben het gevoel dat we vooruit willen. Er is een klein iets genaamd Mass Effect: Andromeda waar we ons helemaal op focussen bij Bioware en het gaat fantastisch zijn. Iets dat daar vanaf leidt... Hebben we teams ergens liggen die op dit moment niets doen en dat even kunnen? Nee, dat hebben we niet. We willen ons focussen op de toekomst en het afleveren van nieuwe IP's en ervaringen. Er is overal in deze industrie makkelijk geld te verdienen, maar de focus moet eerst op de speler liggen het op het leveren van die nieuwe IP's en ervaringen. Daar ligt onze echte focus.''

Moore gaat door, door te stellen dat niet alleen een geremasterde Mass Effect veel verzocht wordt, maar dat gamers ook massaal vragen om nieuwe games zoals een vierde Skate of een nieuwe Fight Night. Door een remaster te maken, laten ze kansen liggen om daar iets mee te doen.

Bron: IGN

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
20%
Meer video-content
27%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
27%
Meer van alles
27%
Totaal aantal stemmen: 15 | 0 reacties

Games Headliner