Origami Killer slaat toe en steelt twee letters van het Museumplein

Heavy Rain
24/02/2010
Adventure
nee
PlayStation 3

Vandaag is de reclamespot van Heavy Rain opgedoken, maar het kan ook anders. Sinds afgelopen maandag zijn de letters A en M van het logo 'I AMsterdam' op het Museumplein in Amsterdam spoorloos verdwenen. De daders van de diefstal hebben de twee letters vervolgens op verschillende verkoopsites gezet.

Wat dat met Heavy Rain te maken heeft? Op de plaats van misdaad is een gigantisch origamifiguur achtergelaten. Elke advertentie bevat tevens de omschrijving 'Hoe ver durf jij te gaan om ze te krijgen?', een duidelijke verwijzing naar de slogan van de game. Dat er goed is nagedacht over de stunt, blijkt uit de naam van de adverteerder 'erik gilliroam'. Niet geheel toevallig kun je van dezelfde letters 'Origami Killer' maken. De advertentie is inmiddels van Marktplaats gehaald, maar is bij moment van schrijven nog wel te vinden op onder andere MarktPlaza, Speurmarkt.nl en Adverteergratis.nl.

De letters zijn twee meter hoog en elk ongeveer tweehonderd kilo, maar niemand schijnt iets van de diefstal vernomen te hebben. Charles van Renesse, directeur van Amsterdam Partners (verantwoordelijke voor de plaatsing van de letters), snapt er niets van. ''De letters zitten met een stalen stellage verankerd in de grond, maar ook die hebben de dieven meegenomen'', aldus Van Renesse.

De verbazing van Van Renesse was groot toen hij de letters maandagavond op Marktplaats aantrof, waarna hij aangifte deed bij de politie. Of dit veel zal uithalen is nog maar de vraag, want diegene die de advertenties heeft geplaatst heeft dat gedaan in een internetcafé. Bovendien waren de beveiligingscamera's op het Museumplein uitgeschakeld op het moment van de diefstal, simpelweg omdat men bezig was met de verbouwing van het Rijksmuseum. Hopelijk zullen we vanaf morgen minder moeite hebben met het pakken van de Origami Killer.Voor en na de perfecte misdaad

Bron: nu.nl

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner