Nintendo zegt toe Super Smash Bros. Ultimate aan te passen na beschuldigingen van racisme

Super Smash Bros. Ultimate
07/12/2018
Beat 'em up
ja
Switch

Nintendo gaat de sidesmash van Mr. Game & Watch in Super Smash Bros. Ultimate nog voor de release van de game op 7 december aanpassen. Dit laat het bedrijf weten in een reactie op de ontstane ophef op fora als Resetera en Reddit.

Bij de aanval in kwestie buigt het zwarte mannetje zich naar voren en valt het tegenstanders aan met een vlammende fakkel, terwijl hij zijn tanden ontbloot en een veer uit zijn hoofd groeit. Dit is een referentie naar Fire Attack, een Game & Watch-titel die 1982 verscheen en waarin je als een cowboy een fort moet beschermen tegen indianen.

De nieuwe aanval van Mr. Game & Watch werd door oplettende spelers opgevangen tijdens de Treehouse stream die volgde op de recente Nintendo Direct over Super Smash Bros. Ultimate. En al snel volgden de eerste berichten die Nintendo betichten van het rascistisch afbeelden van indianen, waarbij met de name de veer gehekeld werd.

De Japanse gigant reageerde op de commotie met het volgende statement, dat het via een woordvoerder aan Kotaku stuurde:

''Nintendo was reeds van plan om een update voor Super Smash Bros. Ultimate uit te rollen, welke de veer verwijderd van het silhouet van Mr. Game & Watch. De originele game waarop deze weergave van het karakter is gebaseerd is ruim drie decennia geleden verschenen en vertegenwoordigd niet onze bedrijfswaardes van vandaag de dag. We bieden onze oprechte excuses aan dat deze verandering niet was opgemerkt in ons marketingmateriaal en zetten ons werk voort om van Super Smash Bros. Ultimate een ervaring te maken die voor iedereen zowel verwelkomend als leuk is.''

Op vervolgvragen van Kotaku over waarom deze aanval überhaupt is toegevoegd en over waarom men niet de aangepaste versie van de Game & Watch Gallery 4-editie heeft gepakt, welke de indianen veranderde in generieke bandieten, is op het moment dat we dit schrijven nog niet gereageerd.

 

Bron: Kotaku

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner