Nepenthez pleit schuldig in FIFA-gokschandaal

De game-industrie is een markt waarin enkele miljarden euro's per jaar om gaan en dus kun je er op tellen dat er overal mensen zijn die een graantje mee willen pikken door bootlegs te verkopen, snelle games te maken of illegale sites te runnen. Aan dat laatste heeft YouTuber Nepenthez zich schuldig gemaakt.

Nepenthez was met 1.3 miljoen volgers een redelijk populaire YouTuber en tevens een van de mensen achter goksite FUT Galaxy. Op deze website konden gamers virtuele valuta uit FIFA gebruiken om te wedden op echte voetbalwedstrijden, waarna ze hun verdiende credits terug konden zetten naar hun game. Iedereen die FIFA speelt weet echter dat credits ook voor echt geld kunnen worden verkocht.

Omdat gebruikers van FUT Galaxy in deze constructie feitelijk indirect met geld gokken, dienen Nepenthez en zijn compagnon Dylan Rigby hier een vergunning voor te hebben. Zoals je al kon raden ontbreekt deze echter. En dat kwam het duo duur te staan.

Na het bekennen van schuld, in de hoop lagere straffen te ontvangen, zijn Craig 'Nepenthez ' Douglas en Rigby veroordeeld tot boetes van respectievelijk ¬£91,000 en ¬£164,000. De hoogte van deze boetes is te verklaren doordat minderjarigen van de site gebruik konden maken zonder enige vorm van verificatie. Bovendien adverteerde Nepenthez de website op zijn kanaal, waardoor ook hier kinderen be√Įnvloedt werden door de gokadvertentie.

Bron: BBC

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner