Neil Druckmann reageert op negatieve reacties The Last of Us: Part II

The Last of Us: Part II
19/06/2020
Action adventure, Stealth
nee
PlayStation 4

Als het aankomt op The Last of Us: Part II, lijkt het erop dat gamers en pers innig verdeeld zijn. Want hoewel reviewers het hoge cijfers geven, lijken gamers lang niet allemaal warm te lopen voor Naughty Dogs nieuwste avontuur.

Ongeacht waar je persoonlijk staat in bepaalde kwesties en wat je van de game vindt, is het natuurlijk niet acceptabel om personeel dat aan de game heeft gewerkt lastig te vallen. In een podcast van Talking Games with Reggie & Harold laat Neil Druckmann echter weten dat dat weldegelijk gebeurd is.

Eens gevraagd laat hij weten dat hij begrijpt dat mensen kritiek en een mening hebben, maar dat sommige reacties moeilijk te negeren zijn. “Vooral als het echt gericht is op Ă©Ă©n teamlid of acteur van de game,” stelde hij. “We hebben een acteur die echt vreselijke, gemene dingen te horen krijgt vanwege een fictief personage dat ze in de game speelt", voegde hij eraan toe.

"Ik vind het gewoon moeilijk om me daar overheen te zetten. Wat ik probeer te doen, is het gewoon zoveel mogelijk te negeren. Wanneer dingen dreigen te escaleren, zijn er bepaalde beveiligingsstappen die we nemen en meld ik dit bij de juiste autoriteiten. Vervolgens probeer je je gewoon te concentreren op de positieve punten en jezelf af te leiden met andere dingen. Maar het is toch min of meer de realiteit op het moment”.

Gamers als een groep zijn erg vocaal en daarmee hebben we de lootboxes uit Star Wars: Battlefront II gehaald, Skate 4 bewerkstelligt en Ubisoft hun gamers opnieuw de loep laten nemen. Maar enige haat richting een product kan en mag nooit op meer gericht zijn dan het product, de studio als organisatie en de mensen die de beslissingen namen. Reguliere werknemers, freelancers en partners lastigvallen getuigt van een slecht functionerend moraal kompas en het dreigen met geweld is sowieso not done voor zoiets als entertainment. Wij roepen onze lezers dan ook met klem op om zich hoorbaar te maken als ze onvrede hebben, maar dit wel altijd op een respectvolle manier te doen.

Bron: Power Unlimited

Discord

EnquĂȘte
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner