Naughty Dog schuift de release van The Last of Us: Part 2 achteruit

The Last of Us: Part II
19/06/2020
Action adventure, Stealth
nee
PlayStation 4

Spijtig nieuws voor zij die de dagen tot aan de release van The Last of Us: Part II waren af aan het tellen. Met een blogpost van Naughty Dogs Neil Druckman zijn er zojuist 98 dagen bij de telling bijgekomen.

Dit komt natuurlijk als een verrassing, daar de releasedate van 21 februari 2020 amper een maand geleden bekend werd gemaakt. Maar volgens Druckman had de studio ernstig onderschat hoeveel werk er ging zitten in het polijsten van het game tot op het punt dat de studio er ook tevreden mee kan zijn. En toen ze met hun neus op de feiten werden gedrukt, moesten ze een keuze maken.

''Op dat moment werden we geconfronteerd met twee opties: comprimeren op delen van de game of meer tijd nemen,'' vertelt Druckman in diens verklaring. ''We kozen voor de laatste en deze releasedate stelt ons in staat om alles af te werken tot op een niveau waar wij tevreden mee zijn, terwijl we ook stress wegnemen bij het team.

Hoewel we opgelucht zijn dat we niet hoeven in te leveren op onze visie, zijn we teleurgesteld dat we deze exacte situatie niet konden voorkomen. We zouden willen dat we de hoeveelheid polijst die we nodig hadden, hadden kunnen voorzien, maar de grootte en schaal van het spel kregen de overhand. We haten het dat we onze fans teleur moeten stellen en dat spijt ons.''

Natuurlijk is spijtig dat we nu langer moeten wachten op het spel van Naughty Dog, maar toch is dit nieuws iets om te vieren. De tijd nemen om een game echt zijn maximale potentieel te laten bereiken is immers iets dat te vaak niet gedaan wordt, waardoor spellen teleurstellen. En die teleurstelling is veel groter dan die van 98 dagen wachten.

Bron: US PlayStation Blog

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner