MWC 2020 is geannuleerd vanwege coronavirus

Het Mobile World Congress, het grootste evenement rondom smartphones, tablets en wearables, is twee weken voor aanvang afgeblazen vanwege het coronavirus. Dit laat de organisatie weten.

MWC is doorgaans een belangrijk evenement om te leren op welke smart devices we in de komende jaren onze mobiele games kunnen spelen en was ook niet zelden dé plek waar accessoires werden onthuld die ontwikkelaars mogelijk konden benutten. Het ontbreken van de beurs is dan ook spijtig, maar niet geheel onverwacht.

In de afgelopen weken was de aanhoudende onzekerheid die door het coronavirus werd veroorzaakt al de oorzaak dat talloze fabrikanten hun deelname terugtrokken. Hieronder waren grote namen als LG, Amazon en Sony, waardoor de beurs al beduidend veel kleinschaliger zou zijn dan in voorgaande jaren. De organisatie hield echter stug vol dat het wel door zou gaan, zij het met extra maatregelen om besmetting te voorkomen. Hieronder was een geen-handen-schudden-beleid en het verplicht handen wassen. Bovendien waren inwoners van de getroffen regio in China niet welkom op het evenement.

Met dergelijke maatregelen kon je al zien dat de dreiging van een corona-uitbraak een re√ęle was en daardoor was het nieuws dat MWC 2020 ondanks alles alsnog geannuleerd zou worden niet bepaald een verrassende.¬† John Hoffman, de CEO van organisator GSMA, liet aan outlet Bloomberg weten: ''de wereldwijde zorgen omtrent de uitbraak van het coronavirus, zorgen om reizen en andere omstandigheden maken het [MWC 2020] onmogelijk.'' In dezelfde e-mail laat hij ook weten dat het evenement niet later dit jaar zal worden ingehaald.

Een offici√ęle verklaring van¬†GSMA is van een soortgelijke strekking en leest als volgt: ''Met het oog op een veilige en gezonde omgeving in Barcelona en het gastland heeft GSMA vandaag MWC¬†Barcelona 2020 geannuleerd. GSMA en de Host City Parties zullen blijven samenwerken en elkaar blijven ondersteunen voor MWC¬†Barcelona 2021 en toekomstige edities.''

Het annuleren MWC 2020 is natuurlijk een gigantisch verlies voor GSMA, wat dan ook de reden is dat ze de boot zo lang hebben afgehouden. Naar verluidt zou de organisatie daarom de Spaanse overheid hebben gevraagd om een noodsituatie uit te roepen. Hierdoor kan het (een deel) het verlies verhalen op de verzekering. Of dit waar is en wat uit dit verzoek is gekomen is echter onduidelijk.

Bron: Tom's Guide

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner