Mirror's Edge en Dead Space werden niet voldoende gepromoot

Electronic Arts kwam vorig jaar met twee nieuwe titels op de markt. Hiermee nam EA toch een risico, want het is altijd afwachten hoe geheel nieuwe games aanslaan bij het grote publiek, terwijl je bij een bekende titel kan voortborduren op het succes van zijn voorganger.

Ondanks het risico waren de verkoopcijfers van Mirror's Edge en Dead Space niet zo slecht. Toch vindt John Schappert, COO van Electronic Arts, dat het een stuk beter had kunnen zijn als er meer reclame was gemaakt voor beide spellen. Dat marketing erg belangrijk is voor een spel bewezen de verkoopcijfers van Mass Effect 2 en Dante’s Inferno. De verkoop van deze titels ging flink omhoog na goede marketing zoals reclame tijdens de pauze van de Super Bowl.

Verder vindt Schappert het ook belangrijk dat grote bedrijven een langdurige relatie moeten onderhouden met hun consumenten. Dit kan gedaan worden met bijvoorbeeld het uitbrengen van downloadable content en door te zorgen voor online content.

Electronic Arts is ondertussen bezig met de ontwikkeling van Dead Space 2. Dit vervolg mogen we ergens in het begin van 2011 verwachten. Of Mirror's Edge ook een vervolg krijgt is nog onduidelijk.

Bron: VG247

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner