Mexicaanse smokkelaars gebruiken Famicon-games om spinnen te smokkelen

Een gruwelijke vondst op Guadalajara International Airport in Mexico. De lokale douane opende daar een doos met tien ogenschijnlijke bootleg games voor de Nintendo Famicon. Toen ze de cartridges openden troffen ze echter iets veel ergers aan dan slechte namaakgames.

In de tien plastic containers zaten namelijk 73 tubes, elk gevuld met een kleine tarantula. En alsof dat al niet smerig genoeg is, hadden verschillende van deze achtpotige horrowshows al eieren gelegd. 584 stuks om precies te zijn.

Bootleg cartridges gebruiken om bijvoorbeeld drugs de grens van de Verenigde Staten over te krijgen is niets nieuws. Bij ons weten is het echter de eerste keer dat de douane de imitatie-games voor deze doeleindes gebruikt ziet worden. En wat ons betreft mag het ook de laatste keer zijn.

Het smokkelen van tarantula's is overigens niet iets bijzonders. De spinnen staan op Convention on International Trade in Endangered Species-lijst, wat betekent dat ze importeren een hele klus is. Veel mensen wenden zich daarom tot de zwarte markt om toch hun insectetende huisdier te bemachtigen.

 

Bron: Mashable

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner