Makers Untitled Goose Game overdonderd door succes, overwegen ports

Untitled Goose Game
20/09/2019
niet beschikbaar
nee
PC, Switch

House House, de uit vier mannen bestaande ontwikkelaar achter de Untitled Goose Game, is overdonderd door het succes van hun spel. Dat vertellen ze in een interview met ABC.

Het gesprek begint met de inspiratie voor Untitled Goose Game, waarin spelers als een gans rotzooi schoppen in een klein Brits dorp. Volgens Nico Disseldorp wilde men een ''duistere, maar niet te duistere mentaliteit van gamers aanspreken.'' Hiermee wordt gedoeld op gedrag in games als Grand Theft Auto, waarin spelers de grootste lol hebben met niets anders dan keet schoppen. Alleen hebben de acties van een gans geen verstrekkende gevolgen. ''Je kunt een grote troep maken, maar de mensen zijn in staat het gewoon weer op te ruimen. Er zijn niet al te veel gevolgen,'' aldus Disseldorp.

Het idee was niet altijd om eens gans de hoofdrol te laten vertolken. Toen het team aan het brainstormen was kwam een foto van een gans in de context van een grap voorbij. En in eerste instantie was dat het. Maar de gans bleef maar terugkomen, tot men uiteindelijk besloot om de focus om hem te leggen. Toen vervolgens in 2017 de trailer viral ging, wisten de heren dat ze goud in handen hadden.

Dat Untitled Goose Game een financieel succes is – exacte cijfers wilde men niet geven, maar de mijlpaal van 100.000 exemplaren is reeds gepaseerd met een verkoopprijs van $22 – is overigens goed nieuws voor de vier vrienden, die oorspronkelijk niet de ambitie hadden om een eigen ontwikkelaar op te starten. Ze leerden elkaar tien jaar geleden kennen door gemeenschappelijke vrienden en bleven bij bijeenkomsten telkens als laatste hangen om te praten over videogames. Er waren toen echter geen plannen om er hun beroep van te maken, zelfs niet toen ze hun eerste game maakten als een soort zomerprojectje. Maar met een opbrengst van ruim $2.2 miljoen dollar, waar ongetwijfeld het een en ander vanaf gaat door de kosten van uitgever Panic en de platformhouders, kunnen ze nog wel even vooruit. En dat is ook precies wat men wilt gaan doen. Zo wilt de groep het spel graag naar PlayStation en Xbox brengen, al zijn er vooralsnog geen concrete plannen om dit te bewerkstellingen. Wel wilt men aan een nieuwe game gaan werken waar ze nog niets over zeker weten, behalve dat het niet free-to-play zal gaan worden.

''Sommige verdienmodellen zijn bedoeld om mensen zo lang mogelijk spelend te houden, terwijl wij meer zijn van het zeker stellen dat mensen plezier hebben zolang als dat ze spelen,'' aldus Disseldorp als afsluiter van het interview.

Bron: ABC

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner