Keita Takahashi: "Gaming wordt saai"

Keita Takahashi stapt uit de game-industrie en gaat zich niet langer bezig houden met de ontwikkeling van games. De beste man heeft dit na de E3 van dit jaar besloten, omdat hij de ontwikkelingen en daarmee de gehele game-industrie op dit moment saai vindt worden.

Takahashi was verantwoordelijk voor Katamari en Noby Noby Boy. In een interview geeft hij aan dat dit waarschijnlijk zijn enige games blijven. Hij vindt dat ontwikkelaars zich te veel op de techniek in gaming richten, zoals motion-cameras, bewegingscontrollers en de toevoegingen van 3D. Volgens hem maken deze aspecten games niet per se beter. De industrie wordt er op deze manier saai op, aldus Takahashi. Hij denkt niet dat dit de beoogde toekomst van het gamen is.

Volgens hem gaat het allemaal om de ideeën in en om games heen. De ontwikkelaar zou dan ook graag terug willen naar het PlayStation 2-tijdperk, waarin techniek geen rol speelde en goede games toch ontwikkeld werden. Tot slot vertelt Takahashi dat hij nog steeds van games houdt, maar zijn creatieve talenten voortaan op andere gebieden gaat gebruiken.

Bron: VG247

Discord

Hot
EnquĂȘte
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner