Guitar Hero 7 is in ontwikkeling geweest; werd geannuleerd

Guitar Hero 5
11/09/2009
Music
ja
PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 2, Wii

Ontwikkelaar Activision zou begonnen zijn met de ontwikkeling van Guitar Hero 7, maar deze geannuleerd hebben in 2011. De ontwikking ging stroef en de uitgever had het financieel wat moeilijk. Dit meldde een anonieme bron aan de website Kotaku. 

Het spel was volgens de bron in ontwikkeling by Vicarious Visions. Activision hield toezicht op het project. De game zou teruggaan naar de 'roots van Guitar Hero' en zich voornamelijk richten op gitaarspelen; het drumstel en de microfoon zouden niet gebruikt worden.

De gitaar voor Guitar Hero 7 zou wat realistischer aanvoelen door daadwerkelijke snaren in plaats van een strumbar, en bovendien een extra knop krijgen. Het prototype bleek echter slecht te werken, en de snaren kwam constant los, aldus de bron. 'Niemand kon uitvogelen hoe ze een gitaar moesten maken die van goede kwaliteit Ă©n betaalbaar zou zijn.'

Nieuwe elementen in het spel zouden bijvoorbeeld zijn dat de manier waarop de zaal reageerde op het lied dynamisch en passend zou zijn. Dit bleek echter wat te ambitieus. Daarnaast waren de nummers die gekozen waren ook kwalitatief teleurstellend. 'De game had alle slechtste hits uit de jaren '90, vanwege gebrek aan tijd en budget. Ze kochten goedkopere muziek als 'Closing Time' en 'Sex and Candy'. 

 

Bron: Kotaku

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
20%
Meer video-content
27%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
27%
Meer van alles
27%
Totaal aantal stemmen: 15 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner