Gran Turismo Sport heeft nu, ondanks eerdere toezeggingen, toch microtransacties

Gran Turismo Sport
18/11/2017
Racing
ja
PlayStation 4

Vorig jaar slaakte de Gran Turismo-community een massale zucht van verlichting na een interview met Polyphony CEO en Gran Turismo-Producer Kazunori Yamauchi op PlayStation Experience 2017. De reden was simpel: toen Yamauchi gevraagd werd of GT: Sport microtransacties zou bevatten, antwoorde hij resoluut ''nee''.

Een klein jaar later blijkt het standpunt van Polyphony echter gewijzigd te zijn. Met de juli update waar we eerder over schreven zijn namelijk niet enkel nieuwe wagens en een nieuwe track toegevoegd, maar ook ruim tweehonderd microtransacties. Concreet kan elke wagen die in-game minder dan 2.000.000 kost nu aangeschaft worden met keiharde pegels, met prijzen tussen de € 0,99 en € 2,99 per wagen. Als je niet wilt grinden, kun je dus maar beter hele diepe zakken hebben.

Microtransacties zijn natuurlijk niets bijzonders vandaag de dag. Veel games bewegen zich langzaam meer naar een service-model, waarbij de levensduur wordt verlengd zolang als dat men maar geld blijft spenderen. Dat deze toevoeging echter nogal stilletjes werd doorgevoerd — de eerdere berichten rondom de update repten er met geen woord over — en dat het lijnrecht op eerdere toezeggingen staat is echter op zijn minst opvallend te noemen.

Bron: Kotaku

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner