Final Fantasy XIV komt mogelijk naar Nintendo Switch en Xbox One

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn
27/08/2013
MMORPG
ja
PC, PlayStation 3

Naoki Yoshida, producer van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, heeft recent te kennen gegeven dat de game wat hem betreft naar zoveel mogelijk platformen komt. In een interview met Eurogamer stelt de Japanner zelfs momenteel in gesprek te zijn met Microsoft en Nintendo om de game naar de Xbox One en Switch te brengen. Zover is het echter nog lang niet.

In hetzelfde interview laat Yoshida weten dat elke potentiële port aan één eis moet voldoen: het moet samenwerken met de al bestaande versies van de game. Een eventuele Xbox One- of Nintendo Switch-versie van de MMORPG moet dus op dezelfde servers te spelen zijn als de versie die voor pc en PlayStation 4 beschikbaar is. En dat is waar de schoen wringt.

Sony heeft recent meerdere keren aangetoond huiverig te zijn om met de concurrentie samen te werken voor cross-platform-ervaringen. Fortnite, Rocket League en Minecraft zjn slechts enkele voorbeelden van games die, indien Sony zou meewerken, door PlayStation 4-, pc- en Xbox One-bezitters samen gespeeld zouden kunnen worden. Maar dat betekent niet dat Sony ook nu nee gaat zeggen. Square Enix is immers een belangrijke partner van Sony en een hele grote speler in diens thuisland; en de toenemende druk van zowel ontwikkelaars als gamers zal het bedrijf ongetwijfeld niet koud laten. De kans dat we in de toekomst alsnog cross-platform kunnen, lijkt dan ook reëel, iets wat ook blijkt uit een uitspraak van Yoshida.

''We hebben geen intentie om de servers per platform op te splitsen,'' aldus de producer. ''We werken met één grote community. Ik ben geïnteresseerd in andere platformen natuurlijk. Ik hoop dat de first parties hun beleid of denkwijze aanpassen. Ik ben een MMORPG gamer, ik zou het geweldig vinden om met vele mensen wereldwijd te spelen en we zijn in gesprek met deze partijen om het op hun hardware te krijgen. Positieve gesprekken gaan gewoon door, het is niet alsof we niets doen. We spreken daadwerkelijk met ze en de consolebouwers beginnen een positieve houding te tonen.''

Het zal vermoedelijk nog wel even duren voor alle gamers van de wereld samen kunnen spelen, maar het feit dat Square Enix zich hier hard voor maakt, maakt duidelijk dat het bedrijf gelooft dat de toekomst hier ligt. De tijd zal dus moeten uitwijzen of dit vertrouwen juist of misplaatst is.

Bron: Eurogamer

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner