Farming Simulator 19 passeert nu al een miljoen exemplaren

Farming Simulator 19
Herfst 2018
Construction and management
nee
PC, PlayStation 4, Xbox One

Farming Simulator weet jaar na jaar opnieuw te verrassen. Niet alleen met verbeteringen en nieuwe features, maar ook met de alsmaar groeiende fanbase. Het is dankzij deze groep gamers, dat Farming Simulator 19 nu al een miljoen exemplaren heeft verkocht.

Ter illustratie: de game was pas tien dagen beschikbaar toen de mijlpaal werd bereikt, waardoor het volop in het vaarwater van games als Red Dead Redemption 2 en Battlefield V heeft gezeten. En hoewel die laatste allicht niet zijn voorgangers kon evenaren, is het nog steeds een blockbuster-titel met een gigantische marketingcampagne.

Deze indrukwekkende verkoopcijfers zorgen ervoor dat de game van GIANTS Software bovenaan de verkoopcharts stond in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland én de Verenigde Staten. De ontwikkelaar zelf is vanzelfsprekend dan ook meer dan blij hiermee.

''Het is ongelofelijk om de impact van ons team zijn harde werk te mogen zien. Farming Simulator 19 biedt zoveel nieuwe mogelijkheden en onze spelers zijn daar opgewonden over. Nooit tevoren heeft een Farming Simulator-game zo snel een miljoen exemplaren bereikt en we zijn trots en blij dat zoveel spelers ons vergezellen op dit geweldige avontuur,'' aldus GIANTS Software CEO Christian Amman.

Natuurlijk is niet enkel GIANTS Software blij met deze cijfers. Ook Focus Home Interactive, die het spel uitgaf, is erg tevreden en doet daarom een duit in het zakje. ''We zijn extreem trots dat we GIANTS Software ondersteunen bij de ontwikkeling van de Farming Simulator-serie,'' vertelt COO John Bert. ''Farming Simulator 19 is simpelweg buitengewoon en de verkoopcijfers reflecteren dat. GIANTS heeft het ongelofelijke talent van hun studio om grote hoeveelheden mensen te bereiken wederom gedemonstreerd. Dit bevestigt ook de kennis van de Focus Home Interactive-teams, die franchises naar nieuwe en grotere doelgroepen brengen en het fantastische werk dat de studio met elke nieuwe game heeft afgeleverd ondersteunen.

Bron: GameQuarter

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
20%
Meer video-content
27%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
27%
Meer van alles
27%
Totaal aantal stemmen: 15 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner