Facebook sluit deal waardoor streamers muziek mogen gebruiken

De regels rondom muziek in livestreams is de makers van diezelfde streams al jaren een doorn in het oog. Videogames kunnen achtergrondmuziek hebben die gelicenseerd is en zelfs zelf een deuntje zingen kan je een ban, auto-strike of boete opleveren. Het is dan ook begrijpelijk dat content creators steeds terughoudender worden.

Facebook Gaming, de dienst van Facebook die de strijd aangaat met platforms als Twitch, heeft daarom een deal gesloten met grote platenlabels als Universal Music Group, Warner Music Group, Sony Music Entertainment, Kobalt Music Group, BMG publishing en Merlin, en kan daardoor een bibliotheek vol nummers aanbieden die streamers zonder consequentie kunnen gebruiken op de dienst.

''Als makers en entertainers weten we dat jullie muziek willen draaien tijdens jullie gaming livestreams. En niet zomaar muziek, maar nummers die mensen kennen, waar ze hyped van worden als ze kijken. Tegelijkertijd realiseer je je, of heb je ergens opgevangen, dat muziekrechten complex en moeilijk te begrijpen zijn. In plaats van voorstellen dat je een muzikale rechtenstudie gaat doen, willen we het proces makkelijker maken zodat je je kan focussen op een goede streamer zijn en niet bezig zijn met rechten,'' aldus Facebook in een Blogpost.

Op het moment van schrijven zijn deze nummers enkel beschikbaar voor streamers die partners zijn van Facebook Gaming, maar het bedrijf laat weten dat het werkt aan het uitrollen naar alle content creators op hun platform.

Zelfs met dit programma is muziek in streams een complex iets en we adviseren lezers die streamers op de social media-gigant daarom aan om dit artikel goed door te lezen.

Bron: Facebook

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties

Games Headliner