Er komt mogelijk een Xbox One S zonder disc drive

Dat Microsoft groots inzet op een volledig digitale toekomst is niet bepaald met een geheim. Met diensten als Project xCloud en Xbox Game Pass biedt het al degelijke alternatieven voor traditionele fysieke media en het bedrijf zet hier steeds groter op in. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een hardnekkig gerucht stelt dat een Xbox One zonder disc drive slechts een kwestie van tijd is.

Volgens bronnen van Windows Central, die doorgaans goed ge√Įnformeerd is over zaken omtrent Microsoft en al vaker juiste informatie heeft gelekt, is die tijd zelfs nabij. De Xbox One S All-Digital Edition, welke eerder door het leven zou zijn gegaan als de Xbox Maverick, zou halverwege volgende maand al te reserveren zijn, terwijl de release gepland staat voor mei.

Met het verwijderen van de disc drive kan Microsoft de All-Digital Edition een stuk goedkoper maken dan de beschikbare alternatieven of in plaats daarvan investeren in een grotere interne harde schijf. Met titels als Red Dead Redemption 2 raakt je schijf immers al snel vol als je alles digitaal koopt.

Of deze Xbox er daadwerkelijk komt en wat die gaat kosten is natuurlijk de vraag, waardoor een korreltje op dit moment geen overbodige luxe is. Gezien het track record van Windows Central achten wij de kans echter groot dat je deze niet nodig gaat hebben.

 

Bron: Windows Central

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner