Epic Games werkt aan zijn eigen store

Vandaag de dag is Epic Games voornamelijk bekend om twee dingen. Enerzijds is er de Unreal Engine, welke wereldwijd een van de meest gebruikte tools is om videogames mee te maken, en anderzijds is er een kleine game genaamd Fortnite. Men hoopt daar spoedig drie van te maken, nu het een eigen store heeft aangekondigd die de concurrentie aangaat met dingen als Steam, Origin en uPlay.

Op deze nieuwe store zal Epic Games niet enkel diens eigen games gaan verkopen, maar ook de games van derde partijen, welke het hoopt te lokken met gunstige voorwaarden. Want waar Valve ontwikkelaars 30% van de omzet laat betalen om hun game via Steam te mogen verkopen, daar neemt Epic Games genoeg met 12%. En met een miljoenenomzet is dat een wereld van verschil.

Wie bang is dat de Epic Games Store hierdoor overspoeld gaat worden met shovelware: wees niet bevreesd. Epic Games voert namelijk een ander beleid dan Valve en bepaald zelf welke games via zijn store verkocht mogen worden. Wanneer de store precies moet verschijnen is onbekend, maar het bedrijf liet al weten dat we niet al te lang meer hoeven te wachten.

Bron: GameQuarter

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner