Epic Games krijgt Rocket League in handen, toekomst op Steam onzeker

Rocket League
07/07/2015
Racing, Sport
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

Epic Games heeft Rocket League-ontwikkelaar Psyonix overgenomen en is daarmee eigenaar geworden van het IP. Dit maakt het bedrijf bekend middels een aankondiging op diens website.

Epic Games is recent onder vuur komen te liggen vanwege de agressieve manier waarop het concurreert met andere verkopers van PC-games, zoals Steam en Good Old Games. Het bedrijf heeft namelijk tijdelijke exclusiviteit op games als The Division 2, Metro: Exodus, Phoenix Point en Borderlands 3 weten te bemachtigen. De vrees vanuit de Rocket League-community is dan ook dat gamers die het spel al op PC speelden, spoedig naast de pot zouden pissen en geen toegang meer zouden krijgen tot nieuwe content. Een onterechte vrees volgens een verklaring die op de onthulling volgde.

In deze verklaring laten Psyonix en Epic Games weten dat spelers die de game reeds op Steam hebben aangeschaft, zullen kunnen blijven genieten van het spel, zowel off- als online, en toegang zullen hebben tot alle toekomstige content en updates. Helaas is het op andere fronten echter wat minder duidelijk.

In verschillende berichten laten de bedrijven weten dat de Steam-versie van het spel voorlopig te koop blijft en dat de game ook naar de Epic Game Store gaat komen. Maar bij elk bericht is het taalgebruik niet definitief. Termen als voor nu, voorlopig en in de nabije toekomst komen telkens langs wanneer het over Rocket League's Steam-toekomst gaat, waardoor de gamers vrezen dat de game van het platform zal worden getrokken eens hij te koop is op Epics eigen launcher.

Ongeacht wat de toekomst mag brengen, maken de berichten wel iets anders duidelijk: Epic Games en Psyonix hebben grootse eSports-plannen! Rocket League was natuurlijk al behoorlijk populair in competitieve kringen, terwijl Epic Games dankzij Fortnite al een bak ervaring heeft in het organiseren van eSports-evenementen. Een samenwerking van de twee bedrijven lijkt dan ook goed nieuws. Of zoals Psyonix het zelf verwoordt:

''Wij denken dat dit een goede zet is voor het Rocket League eSports-ecosysteem, daar het ons potentieel bereik en onze middelen noemenswaardig vergroot; net zoals dat het dat doet voor de game zelf. We geloven echt dat jullie onze toekomst in eSports erg opwindend zullen vinden, vooral in de nabije toekomst, wanneer we op 21 tot 23 juni het zevende seizoen van de Rocket League Championship Series in het Prudential Center in Newark, New Jersey met een knal tot zijn einde brengen.''

Bron: Rocket League.com

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner