EA en Sony willen het doorverkopen van games bestrijden

Electronic Arts en Sony zijn volop bezig met manieren te bedenken om de verkoop van tweedehands games tegen te gaan. Games zijn erg duur om te maken en de uitgevers willen dus ook het liefst zoveel mogelijk games verkopen.

EA gaat beginnen met Project Ten Dollar, zoals ze het zelf noemen. De bedoeling is dat ze bij een nieuwe game een unieke code gaan bijsteken, waarmee je dan gratis downloadable content ter waarde van 10 dollar kunt afhalen. Omdat de code slechts één keer gebruikt kan worden, kan degene die de game tweedehands aanschaft hem niet gebruiken.

Sony heeft ongeveer dezelfde plannen maar gaat nog iets verder. Ze willen bij de nieuwe Socom game ook zo'n code stoppen. Hiermee zal je onder andere extra content kunnen binnenhalen. Maar veel belangrijker is het feit dat je de code ook zal nodig hebben om de multiplayer te kunnen spelen. Wie het spel later aanschaft, als de code al is gebruikt, kan dan een nieuwe nummer aankopen voor 20 dollar.

Volgens meerdere winkeluitbaters zullen de uitgevers echter in hun eigen vel snijden. In een groot aantal gamewinkels kan je immers je game inruilen voor geld, waarmee je dan een nieuwe game kan aanschaffen. De winkels zullen echter ook niet meer geneigd zijn om gebruikte spellen terug te nemen, omdat het moeilijk wordt om ze dan te verkopen. Hierdoor zouden dus wel eens minder nieuwe spellen over de toonbank kunnen gaan.

Bron: Kotaku

Reacties

dimebag15 op Dinsdag 23 februari 2010 om 21:36

Das KUT !!!

GODNONDEDJU

Dennis van der Beek op Woensdag 24 februari 2010 om 10:22

Volgens mij verkopen andere mensen hun games, zodat ze dan geld hebben om een ander spel aan te schaffen.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner