Dead Space staat op uit de dood

Ondanks de lovende kritieken, was de Dead Space-serie nooit echt een financieel succes. Uitgever Electronic Arts besloot daarom om de franchise na drie games en wat spin-offs op ijs te zetten. Maar gisteren kregen we weer een teken van leven.

In EA PLAY werd een teaser getoond, waarmee werd onthuld dat een volledige remake van het eerste deel in de maak is. Deze zal exclusief naar PC, PlayStation 5 en Xbox Series komen, zodat men die hardware optimaal kan benutten om een zo goed mogelijk spel te maken dat, hopelijk, Dead Space naar een hoger niveau weet te trekken in Isaac Clarke's eerste avontuur om uit te vinden waar zijn partner is.

“Dead Space heeft een enorme impact gemaakt op het survival horror-genre toen de franchise 12 jaar geleden werd uitgebracht, en ik kwam vooral als fan naar Motive om specifiek aan deze game te werken” , aldus Phillippe Ducharme, Senior Producer van Dead Space. “We hebben een gepassioneerd team bij Motive, dat deze remake als een liefdesverklaring aan de franchise ziet. Iedereen in het team was enthousiast over de terugkeer naar het origineel en de kans die we kregen om alles op next-genconsoles te doen. Terwijl we de game moderniseerden, zijn we in contact geraakt met toegewijde fans en hebben we ze uitgenodigd om ons feedback te geven vanaf de vroege productiefase, zodat we een game kunnen afleveren waarbij fans hun hart kunnen ophalen en nieuwe spelers ook van kunnen genieten."

           
Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties

Games Headliner