'De Wii is als een virus'

Fredrik Liliegren, voormalig CEO en Studio Manager van respectievelijk DICE en DICE Canada, is geen liefhebber van de Wii. Als hij een smak geld zou krijgen zou hij een game voor de Wii maken (Liliegren werkt momenteel bij het onbekende Antic Entertainment), maar dat neemt niet weg dat de console in zijn ogen weg heeft van een virus.

''Mensen moeten realiseren dat de Wii een stuk speelgoed is, niet een product gefocust op entertainment'', zegt de mede-oprichter van EA DICE. Liliegren vertelt erbij dat mensen na het kopen van de Wii er niet of nauwelijks op spelen. Hij heeft wel een compliment over voor de slimme aanpak van Nintendo, die volgens hem ook wel ziet dat de Wii eigenlijk geen apparaat is om games op te spelen.

Nintendo is smart in that way in that they realize this is not a video game machine, this is not a games game machine.

Bron: Gaming Union

Reacties

Dennis van der Beek op Zondag 28 februari 2010 om 19:03

Nintendo's slimme aanpak.... Alsof Nintendo de Wii met de bedoeling gemaakt heeft om na enkele speelsessies stof te happen. Nintendo zelf zou het liefst hebben dat mensen na aanschaf blijven spelen en games blijven kopen.

Hij heeft wel gelijk dat veel mensen snel tot aanschaf overgaan en dat zijn vaak de mensen die zich er niet in verdiept hebben. Bij dat soort mensen zie je inderdaad vaak terug dat ze er niet meer op spelen of dat ze m al snel verkopen.

 

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner