De Pokémon Trading Card Game krijgt zijn eigen bordspel

De Pokémon Trading Card Game is, zoals je kunt zien aan de naam, een kaartspel. Maar vanaf 31 juli is het ook een bordspel. Dit heeft The Pokémon Company zojuist onthuld.

Battle Academy, zoals het spel zal gaan heten, is geen bordspel in de traditionele zin, daar het naast het bord ook drie volledige TCG-decks van zestig kaarten bevat die draaien om Pikachu, Charizard en Mewtwo. Het doel van het spel is dan ook om een brug te slaan tussen fans van de TCG en zij die er geen ervaring mee hebben of meer hebben met bordspellen. Of zoals TPC het zelf omschrijft:

“Battle Academy is bedoeld als eenvoudig te leren en leuk spel voor alle soorten Trainers, onder wie kinderen en ouders die de Pokémon TCG nog niet kennen”, aldus J.C. Smith, Senior Director Consumer Marketing bij The Pokémon Company International. “Pokémon heeft het unieke vermogen mensen bij elkaar te brengen. We zien dan ook graag ouders en hun kinderen tijdens hun volgende spelavond Battle Academy spelen, wanneer ze samen plezier beleven aan een van hun favoriete spelmakers en de Pokémon TCG-verzamelkaarten.”

Battle Academy zal behalve het bord en de drie decks ook natuurlijk spelregels van zowel het bordspel als de TCG bevatten. Hiernaast krijgen spelers ook een code waarmee ze de TCG game digitaal kunnen spelen op iOS of Android.

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner