De originele Shantae krijgt een re-release

Shantae
GBC: 2 juni 2002, Switch: September 2020
Platform
nee
Switch, GameBoy Color

Met games als Half-Genie Hero en Pirate's Curse is de altijd vrolijke Shantae een heldin die niet meer weg te denken is uit het huidige gaming-landschap. Maar toen het originele spel verscheen in 2002 was dat wel anders.

Hoewel goed ontvangen, had het spel een hele beperkte oplage, waardoor veel gamers nooit de kans hebben gekregen om het daadwerkelijk te spelen. Daar komt in september verandering in. Dan brengt uitgever en ontwikkelaar Wayforward het spel namelijk naar de Nintendo eShop én in samenwerking met Limited Run Games in fysieke vorm naar zowel de Nintendo Switch als de GameBoy Color.

''In het laatste decennium heeft Shantae een bloeiende fanbase opgebouwd, wat als een droom is die uitkomt,'' vertelt Matt Bozon (Creative Director bij WayForward). ''Helaas betekent dit ook dat een groot deel van de Shantae-fans niet de kans heeft gehad om een exemplaar van haar eerste avontuur te bezitten, die een in kleine hoeveelheden geproduceerd is in 2002. Vandaag de dag gaat een exemplaar voor meer dan duizend dollar over de toonbank van verzamelaars. Dankzij Limited Run Games zal iedereen de kans hebben om een exemplaar van de originele Shantae te bezitten.''

Bron: WayForward

Discord

Enquête
Veel
26%
Best veel
48%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 46 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner