De fysieke verkoop van Star Wars: Battlefront 2 heeft flink te lijden onder alle ophef

Star Wars: Battlefront 2
17/11/2017
First-person shooter
ja
PC, PlayStation 4, Xbox One

Dat DICE en Electronic Arts onder vuur liggen vanwege de manier waarop ze microtransacties in Star Wars: Battlefront 2 hebben verwerkt, zal niemand ontgaan zijn. Op websites als 9Gag, Reddit en Facebook is de uitgever van games als FIFA en Battlefield uitgeroepen tot de duivel van de game-industrie, met Battlefront als de voorhoede van diens aanval. Pas nu wordt echter duidelijk hoe groot de woede van de community echt is.

GamesIndustry meldt namelijk dat de verkoopcijfers van de tweede Star Wars: Battlefront-game van EA significant lager zijn dan diens voorganger, althans in het Verenigd Koninkrijk. Hier meldt men namelijk verkoopcijfers die 61% lager liggen dan die van de eerste Battlefront-game en ruim 50% lager dan de grote shooters van vorig jaar. Hier dienen echter wel een paar kanttekeningen bij geplaatst te worden.

Allereerst gaan de cijfers enkel over retailers in de VK. Games die middels import verkregen zijn vanwege gunstigere prijzen, tellen bijvoorbeeld niet mee. Hetzelfde kan gezegd worden van exemplaren die als digitale download gekocht zijn, hetgeen met EA Access een behoorlijk aantal zou kunnen zijn. De verschillen hoeven dus zo drastisch te zijn als dat ze op het eerste gezicht lijken. Afgaand op de cijfers die EA eerder zelf had voorgerekend zal digitale verkoop echter bij lange na niet voldoende zijn om de klap van de gedaalde fysieke verkoop op te vangen. De vraag is dan ook of de verkopen aan gaan trekken als EA het vertrouwen van de consument terugwint, of dat de uitgever deze keer spijtig genoeg op de blaren zal moeten zitten.

Bron: GamesIndustry

Discord

Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner