''Cyberpunk 2077 zal geen microtransacties bevatten'', aldus CD Projekt RED

Cyberpunk 2077
RPG
nee
niet beschikbaar

In de afgelopen week deed CD Projekt RED's CEO, Adam Kicinski, in een interview met een Poolse website een uitspraak die de alarmbellen deed rinkelen bij gamers wereldwijd. In het interview in kwestie sprak de directeur van een niet nader toegelicht online-element in Cyberpunk 2077 om succes op de lange termijn te garanderen. En veel gamers waren bang dat dat neerkomt op microtransacties en een focus op multiplayer.

De ophef en onrust die als gevolg van deze geruchten ontstond, gevoed door de recente ophef rondom Middle-Earth: Shadow of War en Star Wars: Battlefront 2, was genoeg reden voor de ontwikkelaar van de The Witcher-serie om een bericht op Twitter te zetten om duidelijk te maken dat hun standpunten qua game-ontwikkeling niet gewijzigd zijn. Cyberpunk 2077 zal in de eerste plaats een singleplayer-avontuur zijn en zal geen content achter een extra betaalmuur verbergen.

''Vrees niet,'' aldus de social media manager van de ontwikkelaar, ''Als je denkt aan Cyberpunk 2077, denk dan aan niets minder dan bij The Witcher 3 — grootse singleplayer, open wereld, verhaalgedreven RPG. Geen addertje onder het gras, je krijgt waar je voor betaald. — geen bullshit, maar eerlijk gamen zoals we al deden met WIld Hunt. De hebzucht laten we aan andere over.''

De Tweet spreekt dus duidelijke taal en geeft ondertussen ook nog wat steken onderwater aan uitgevers die zich schuldig hebben gemaakt aan praktijken die door velen beschouwd worden als het uitmelken van franchises en afpersen van gamers.

 

Bron: Twitter

Discord

Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner