Capcom wil ontwikkelingstijd franchises reduceren

De van origine Japanse ontwikkelaar en uitgever Capcom wil de ontwikkelingstijd van haar grote IP`s en franchises gaan reduceren. Hiermee moeten er meer games per jaar worden gereleased onder de naam van uitgever Capcom.

Op dit moment zien we al meer titels zoals Monster Hunter en Resident Evil, die het gevolg zijn van de kortere ontwikkelingsperiodes. Capcom wil deze kortere ontwikkelingstijden verder uitbreiden naar andere franchises. Dit gebeurt door de ontwikkeling van games over te laten aan Westerese studios. Dead Rising 2 werd al overgelaten aan het Canadese Blue Castle Games en de Zweede studio GRIN nam Bionic Commando voor zijn rekening. Westerse ontwikkelaars zijn meestal sneller dan de Japanse ontwikkelaars, die erg veel tijd in hun games steken. Hierdoor duurt het vaak langer voordat de games uitkomen.

Het gaat Capcom echter vooral om de sequels op bekende franchises. Nieuwe IP`s en originele projecten zullen in handen blijven van de Japanse ontwikkelaars van Capcom en  Capcom zelf. Westerse studios zullen geen nieuwe IP`s meer gaan ontwikkelen voor het bedrijf, aldus president Haruhiro Tsujimota.

Bron: VG247

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner