Bethesda: "Geen plannen voor andere platforms"

Bethesda Softworks is een ontwikkelaar die tot nu toe alleen games heeft ontwikkeld voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Executive producer Todd Howard heeft in een interview laten weten dat dit niet gaat veranderen. De ontwikkelaar heeft geen plannen klaarliggen voor games op andere platforms zoals de Nintendo Wii.

Volgens Howard passen de games die Bethesda ontwikkelt beter bij platforms als de Xbox 360 en PlayStation 3. Dit heeft onder andere te maken met de grafische kracht van de consoles en het publiek. Bethesda ontwikkelt namelijk uitsluitend hardcore games die voor echte gamers bedoeld zijn. De games van Bethesda zouden voor het casual publiek van de Wii niet geschikt zijn. Ook is de Wii een minder krachtige console.

Howard laat tevens weten dat de studio zich niet bezighoudt met de ontwikkelingen van de iPhone, iPad en sociale netwerken. Andere ontwikkelaars spelen hier wel op in. Op dit moment is Bethesda bezig met een onaangekondigde game. Veel mensen hopen dat het om een nieuwe Elder Scrolls-game gaat.

Bron: Eurogamer

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner