Bartlows Dread Machine brengt ons deze zomer terug naar de vorige eeuw

Allicht heb je je grootouders wel eens horen vertellen over het speelgoed van hun jeugd. Over soldaatjes gemaakt van hout en tin. Slecht voor te stellen voor mensen als wij, die zijn opgegroeid met plastic, degelijk metaal en videogames.

Daar dachten de werknemers van Tribetoy en Beep Games Inc duidelijk anders over als we zo kijken naar hun aankomende videogame: Bartlows Dread Machine. Men haalde hiervoor duidelijk de mosterd bij het speelgoed van weleer, hetgeen ze zelf ook onderschrijven in een statement van Tribetoy mede-oprichter en Director Matthew Hosetery:

''Bartlow's Dread Machine is een met liefde gemaakt eerbetoon aan arcade-spellen uit het begin van de twintigste eeuw, toen je vijf cent in een gleuf schoof en deze charmante, gammele figurines tot leven kwamen. Hoewel vandaag de dag achterhaald, hebben deze ouderwetse machines een ouderwetse charme die klaarblijkelijk al enige tijd uit de mode is geraakt. Bartlow's Dread Machine brengt de look en de feel van de verouderde kabinetten terug, maar mixt het met moderne uitvindingen als twin-stick shooter controls en een hele hoop wapen upgrades. Wij denken dat je het kunt waarderen.''

Als je nog nooit oude kabinetten hebt gezien met tinnen mannetjes, zal het verhaal van Hosetery allicht wat vreemd klinken. In dat geval biedt onderstaande trailer wat duidelijkheid. Elk level geeft jou en een medespeler de controle over een tinnen mannetje van de geheime dienst, dat wordt beperkt door de technologie van weleer. Daarom zijn er gleuven in de grond die jouw pad aangeven. In deze stijl kun je met acht karakters zes werelden doorkruisen en maar liefst 52 (!) wapens ontgrendelen terwijl je probeert om president Roosevelt te redden van bovennatuurlijke ontvoerders.

BDM zal in juli verschijnen in Steam Early Access om de laatste kinken uit de kabel te halen, waarna die in de herfst voor een volledige release gaat. Niet enkel op Steam, maar ook op de Xbox One.

 

           
Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner