Atlus verbiedt spelers Persona 5 volledig te streamen

Persona 5
04/04/2017
RPG
nee
PlayStation 4, PlayStation 3

Persona 5-ontwikkelaar Atlus heeft een bericht op hun website geplaatst, waarin het spelers waarschuwt niet de volledige game te streamen. Spelers die deze waarschuwing negeren, mogen rekenen op vervolgmaatregelen.

De oproep is ongebruikelijk, maar zou niet als een verrassing mogen komen. Bezitters van de game zullen ongetwijfeld al gemerkt hebben dat de game de share-knop van de PlayStation 4 volledig blokkeert. Volgens Atlus USA is dit een direct bevel van het hoofdkantoor in Japan, een land waar ze nu al een niet erg hoge pet op hebben van streamers. Het volledige bericht is als volgt:

''Laten we het hebben over Persona 5 streaming en video's. Simpel gezegd willen we niet dat de ervaring bedorven wordt voor zij die de game niet hebben gespeeld. Onze fans hebben jaren gewacht op de game en we willen er zeker van zijn dat ze het kunnen ervaren als een compleet nieuw avontuur. Lees daarom alstublieft onze video- en streaming-richtlijnen hieronder:

Alstublieft, ALSTUBLIEFT, plaats geen specifieke stukken van het plot of spoilers voor het verhaal, maar spreek enkel over de game in grote lijnen. Een goed voorbeeld: 'De game behandelt direct duistere onderwerpen, zoals een smerige leraar en andere corrupte individuen.' Een slecht voorbeeld: 'Spelers krijgen direct problemen met de perverse leraar *spoiler*, wiens acties .... veroorzaken *spoiler*.

Jullie zijn meer dan welkom om het over Confidants te hebben of ze te laten zien, gevechten, de Velvet Room en dungeons etc te tonen. Maar hou in het achterhoofd dat spelers, gezien dat het een groot verhaal is, erg bang zijn voor spoilers.

In-game Content Limit: Beperk video-content alstublieft tot de in-game datum van 7 juli.

Video Content:

  • Je mag zoveel video's plaatsen als dat je wilt, maar beperkt deze alstublieft tot maximaal anderhalf uur
  • Geen grote spoilers en gebruik daarbij je gezond verstand. Als je richtlijnen nodig hebt, adviseren we het einde van de eerste drie paleizen niet te tonen. Hoewel je interacties met Yusuke kunt tonen, vragen we zijn ontwaking te vermijden, net als een zeker schilderij. O, en post niets over een zekere onderzoeker.
  • Ik weet dat ik gezegd heb dat het einde van de paleizen niet getoond mag worden, maar je mag footage tonen van de boss fight van Kamoshida. Echter, maak geen video's van andere grote boss fights.
  • Je moet je niet focussen op de cutscenes, maar op de gameplay als dungeon crawling en tijd doorbrengen in Tokyo.
  • Je mag zowel gameplayvideo's als let's plays met commentaar plaatsen

Streaming Content

Gezien dat dit een Japanse titel is met een verhaal dat je in een keer doorspeelt, zijn onze leidinggevenden in Japan erg op hun hoede. Het delen van beelden is momenteel geblokkeerd via de reguliere User Interface van de PlayStation 4. Als je echter toch gaat streamen gelden, met uitzondering van die over de lengte, bovenstaande regels. Als je besluit om de game toch na de in-game datum van 7 juli te streamen (IK ADVISEER DIT NIET TE DOEN, JE BENT GEWAARSCHUWD), riskeer je een content ID claim of erger, een channel strike of account suspension.''

Al met al lijkt het erop dat Atlus duidelijke regels stelt als het aankomt op Persona 5 en hier, althans voorlopig, geen voetbreed van zal wijken. En hoewel dat allicht de plannen van sommige YouTubers en Twitchers in de war gooit, is hetgeen dat ze eisen niet onredelijk. De in-game datum van 7 juli staat je namelijk toe om pakweg een derde van de game te streamen, wat neerkomt op uren aan gameplay.

Dat Atlus zo open is over hun beleid is bovendien een goed iets. In het verleden zijn er meerdere voorbeelden geweest van uitgevers die video's en / of streams van hun game niet op prijs konden stellen en hier actie op ondernamen, terwijl de makers zich van geen kwaad bewust waren. En vermoedelijk zal deze blokkade met de tijd nog wel worden opgeheven.

 

Bron: Atlus

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner