Atari gaat Rollercoaster Tycoon naar de Nintendo Switch brengen

2018
Construction and management
nee
Switch

Uitgever Atari is van plan om een nieuw deel van hun Rollercoaster Tycoon-serie naar de Nintendo Switch te brengen. Dat blijkt uit een pagina op StartEngine, waar de uitgever geld ophaalt om het project te financieren.

Op de projectpagina valt te zien dat Atari voornemens is om Nvizzio Creations in te schakelen voor de ontwikkeling van deze game en dat hier een bedrag tussen de $10.000 en $1.700.000 voor nodig is. Dat klinkt allicht als een enorme marge, maar dat heeft vooral te maken met de manier waarop StartEngine werkt. 

In tegenstelling tot sites als GoFundMe en Kickstarter, de zogenaamde crowdfunders, is StartEngine namelijk geen site waar je geld neerlegt omdat je een product graag tot leven wilt zien komen. In plaats daarvan investeer je in een project, waarna je er mede-eigenaar van wordt. Je krijgt dan ook een gedeelte van de winst, vergelijkbaar met hoe aandelen werken.

Deze opzet verklaart waarom de bedragen op StartEngine zo ver uit elkaar liggen. Vermoedelijk kijkt Atari aan hoeveel mensen bereid zijn om te investeren en passen ze de game hierop aan. Minder investering resulteert dan dus in minder content of content van lagere kwaliteit. Tevens verklaart dit waarom ge√Įnteresseerden pas mee kunnen doen met een minimuminleg van $250.

Op de pagina van deze game valt te lezen dat Rollercoaster Tycoon voor de Switch sowieso een career en sandbox mode zal krijgen. Verder doet de omschrijving erg denken aan Rollercoaster Tycoon: Touch, een deel voor mobile devices, hetgeen gesterkt wordt door de bewering dat de game dit jaar nog zou moeten verschijnen. Het minimumdoel is in ieder geval al gehaald, want de teller staat nu op $15.400.

Bron: StartEngine

Discord

Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner