Alienware onthult een handheld-PC genaamd UFO

Een zeker spreekwoord stelt dat een idee beter goed kan worden gejat dan slecht kan worden bedacht. En dat is een uitspraak die Alienware zich harte heeft genomen. Op de CES onthulde het namelijk Concept UFO, een handheld-PC die ons wel heel bekend voorkomt...

Laten we er niet omheen draaien: dit apparaat van Dells dochterbedrijf lijkt sprekend op de Switch. Net als de console van Nintendo het een scherm met afneembare controllers, waarvan de knoppen diagonaal geplaatst zijn ten opzichte van de analoge stick. Verder kan hij gedocked wordt en zit er een kickstand op de achterzijde. Toch zijn er ook genoeg verschillen. Zo is UFO bijvoorbeeld een stukje groter.

Het scherm van de Nintendo Switch heeft een diagonale grootte van 6.2'', hetgeen zich vertaalt naar 15,74 centimeter, terwijl de UFO een scherm heeft van 8'' of 20,32 centimeter. Verder draait die natuurlijk niet op de OS van Nintendo, maar op een versie van Windows 10, waardoor het in staat is om videogames te draaien die op PC verschenen zijn. De casing is verder van aluminium en niet van plastic en voelt volgens Tom's Guide, die een hands-on mocht doen, daardoor erg robuust en typisch Alienware aan.

Wie wel eens een Nintendo Switch in handen heeft gehad, weet dat het een behoorlijk fors apparaat is voor lange speelsessies. Een nog grotere variant lijkt dan ook allicht enigszins overdadig. Maar daar denkt Daniel Tosh van Alienware anders over. "We hebben er vertrouwen in dat de grootte waarop we nu zitten goed is voor het concept. Als hij kleiner was geweest dan hadden andere onderdelen, zoals de grootte van de batterij, hieronder geleden," aldus Tosh tegenover website Tom's Guide.

Tosh was overigens niet de enige medewerker die zich wilde lenen voor een quote. Ook ene Watkins, manager van consumentenproducten bij Dell, liet zich strikken: "Dit wordt een volledige pc, waardoor het de eerste in zijn soort is. Het apparaat maakt gebruik van Windows-software. Het is een pc met een unieke stijl," aldus de Amerikaan. Hoewel de specs nog niet bekend zijn, vertelt de schrijver van Tom's Guide dat UFO mijlenver verwijderd is van de Switch en in docked mode gewoon een reguliere PC is. Toch is de insteek niet om de huidige markt te verstoren, daar Dell UFO ziet als een verlenging van de huidige concepten, zodat PC-spelers de ervaring die ze gewend zijn overal kunnen hebben.

Wie had gehoopt dat UFO een krachtigere Switch zou worden, gaat helaas van een koude kermis thuiskomen. Zo is er bijvoorbeeld op dit moment nog geen ondersteuning voor lokale multiplayer, hetgeen juist een van de verkooppunten van de Switch is. UFO is echter nog weinig meer dan een concept waar nog volop aan gesleuteld wordt, waardoor dit nog kan veranderen. Het is dan ook exact om deze reden dat er, zoals eerder gezegd, geen specs worden gedeeld. Tom's Guide merkt echter wel op dat het, zoals je kon verwachten, niet vergelijkbaar is met een high-end gaming PC.

Ideaal gezien kan UFO wanneer die verschijnt games spelen van alle launchers en platformen, maar natuurlijk zitten daar de nodige haken en ogen aan. Voor nu wordt daarom gebruik gemaakt van de Alienware Command Center, die spijtig genoeg de nodige beperkingen heeft. Maar als onderstaande tweet enige indicatie is, is het wel de bedoeling dat dit opgelost wordt. Wij zijn benieuwd!

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties

Games Headliner