Activision flirt met Rock Band ontwikkelaar Harmonix

Een aantal jaar geleden verscheen er een plastic gitaar op de markt waarmee liedjes konden worden gespeeld op een spelcomputer. Activision kocht uitgever RedOctane op om de Guitar Hero franchise te bemachtigen, maar liet de maker van het spel, Harmonix, met lege handen achter.

Vandaag heeft Bobby Kotick, CEO van Activision, op de persconferentie van DICE te kennen gegeven dat het een grote fout was om Harmonix niet te benaderen. Hij geeft toe dat hij denkt dat Guitar Hero heel anders en misschien zelfs beter zou zijn geweest als ze destijds Harmonix hadden opgezocht.

Een opvallende flirt van Activision dus. Verschillende bronnen laten weten dat de CEO van Harmonix zich in dezelfde zaal bevond en alles heeft gehoord. Binnenkort loopt het contract tussen Harmonix en EA af.

And of course, had we gone, I think the world of Guitar Hero would have been rewritten and it would be a lot different today and probably a profitable opportunity for both of us and an opportunity where you'd have even more innovation in the category.

Bron: CVG

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
14%
Meer video-content
29%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
29%
Meer van alles
29%
Totaal aantal stemmen: 14 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner