4A Games bevestigt dat gewerkt wordt aan een vierde Metro-game

In 2020, een rampjaar voor velen, is een franchise die helemaal draait om een wereld die naar zijn grootje is tien jaar geworden. Dmitry Glukhovsky's Metro is een succesvolle boekenserie waarvan al drie net zo succesvolle videogames zijn gemaakt: 2033, Last Light en Exodus. En een vierde is in ontwikkeling.

Dit nieuws deelde 4A Games via verschillende kanalen, waarbij ze laten weten dat de game gemaakt wordt met een nieuwe engine en renderer die de kracht van de PlayStation 5 en Xbox Series kan benutten. Bovendien zal het spel een multiplayer-component gaan bevatten met dank aan Saber Interactive.

“Als kleine studio hebben we ambities in die richting nooit kunnen realiseren, onze ideeĂ«n kwamen nooit verder dan de prototype-fase,” aldus 4A Games. “Maar met Sabers ervaring in online gaming, zijn we nu actief multiplayer-concepten aan het verkennen om een nieuwe ervaring aan de wereld van Metro toe te voegen.”

Hoewel je zou denken dat de aankondiging van een nieuwe game hét hoogtepunt is van een onthulling, lag de focus vooral op de reis hierna toe. Hiervoor werd een interactieve tijdlijn gemaakt die je kunt verkennen op deze website, al kun je hem ook zien in deze trailer.

           
Discord

Hot
EnquĂȘte
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner