Zoo Tycoon 2

Zoo Tycoon 2
26/11/2004
Construction and management, Simulation
nee
PC

Stel je de situatie nog eens voor toen je op de basisschool zat.  Iedere zondag op familiebezoek omdat je ouders dat graag wilden. Jij zou veel liever iets anders doen, zoals bijvoorbeeld naar de dierentuin toegaan, of naar een pretpark. Levende apen, tijgers, leeuwen en ijsberen bekijken, dat is toch een stuk indrukwekkender dan de verhalen van je oma aanhoren. Tegenwoordig zijn er veel vrijetijdsbestedingen die je niet alleen in real life kunt uitvoeren, maar ook via een spelcomputer. Daar is het bouwen en bezoeken van een dierentuin er één van. In Zoo Tycoon 2 voor de Nintendo DS kun je wederom aan de slag om een zo goed mogelijk dierenpark te bouwen. Wij blikken alvast vooruit op deze game.

Zo’n twee jaar geleden konden de Nintendo DS-bezitters het eerste deel van Zoo Tycoon verwelkomen op hun handheld. Helaas was er destijds geen sprake van een warm welkom. De besturing was ver ondermaats, het spel was erg gemakkelijk en grafisch gezien kon je er ook nog geen clown mee blij maken. Gelukkig lijkt THQ iets gedaan te hebben aan de diverse kritiekpunten uit het eerste deel, waardoor er met een wat positievere blik vooruitgeblikt kan worden op Zoo Tycoon 2.

De grootste verandering ten opzichte van het voorgaande deel zal naar alle waarschijnlijkheid de ‘Zookeeper Mode’ zijn. Hierin wordt er van het bouwen van het park afgeweken en krijg je wat interactie met de dieren. Zo zul je ze door middel van diverse touchscreen-minigames kunnen aaien, bezichtigen, voeren, verzorgen enzovoort. Dit is een welkome afwisseling en bovendien is het grafische aspect in deze mode verbeterd. Zoo Tycoon 2 stapt grotendeels af van het lelijke 2D en komt met iets minder lelijke 3D graphics. Het is in ieder geval een grote sprong vooruit ten opzichte van het eerste deel, al zal het niet het maximale uit Nintendo’s handheld halen. De graphics in de mode waarin je moet bouwen, zullen grotendeels 2D blijven, maar dan wel wat beter dan deel één. Je kunt nu wel van bovenaf zien welke dieren er in de verschillende kooien zitten.

Enfin, genoeg over de graphics van de game. Het hoofddoel in deze game is natuurlijk het winstgevend maken van een dierentuin. Dit doe je door de klanten zo goed mogelijk in de watten te leggen. Klanten zullen blij zijn met een mooi park, vol met leuke dieren en diverse omgevingen. Als je dit gerealiseerd hebt zul je er echter nog niet zijn. Er moeten de nodige sanitaire voorzieningen zijn, souvenirwinkeltjes, etablissementen enzovoort. Daarnaast moet je de dieren ook tevreden houden. Je kunt de omgeving van het dier aanpassen, je moet ze voeren en er moeten voldoende oppassers aanwezig zijn.  Het lijkt allemaal dus redelijk compleet te worden.

Het wordt gelukkig niet gelaten bij het simpel bouwen van een dierentuin. In de Campaign Mode krijg je namelijk diverse uitdagingen voorgeschoteld. Je zult namelijk bepaalde doelstellingen moeten halen binnen een bepaalde tijd. Hierdoor lijkt het niveau van de game behoorlijk te gaan stijgen. Er zullen in totaal vijftien scenario’s aanwezig zijn die weer onderverdeeld zijn in vijf secties. Afgaande op enkele Amerikaanse sites, lijken deze scenario’s voldoende afwisseling te bevatten.

Naast het voltooien van de campagne en het spelen als ‘Zookeeper’ kun je ook nog vrij aan de slag in de ‘Free Mode’. Zoals de naam al doet vermoeden kun je hier je fantasie de vrije loop laten gaan. Je bepaald welke dieren je kunt krijgen, hoeveel geld je krijgt enzovoort. Daarnaast kun je als extra nog wat speciale dieren toevoegen. Hierbij moet je denken aan dinosauriërs en mythologische beesten als een eenhoorn.

Verwachting

We moeten nog een paar weekjes wachten op Zoo Tycoon 2. Het eerste deel voor de Nintendo DS leek nergens op, maar het tweede deel lijkt in ieder geval flink verbeterd te zijn. Opgepoetste graphics, een verbeterde besturing en meer speelmodi zullen voor een aardige game gaan zorgen. Als je een Tycoon-freak bent, dan is dit zeker een titel om in de gaten te houden.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner