World of Warcraft: Wrath of the Lich King

World of Warcraft: Wrath of the Lich King
13/11/2008
MMORPG
ja
PC

Meer dan 0,20 % van de wereldbevolking speelt momenteel de succesvolle MMO van ontwikkelaar Blizzard: The World of Warcraft. De eerste uitbreiding, The Burning Crusade, kent slechts vier miljoen spelers, terwijl de overige zes á zeven miljoen nog steeds het origineel spelen. Dit is volgens Blizzard niet voldoende en probeert men dus terug te gaan naar de roots van de serie. In de nieuwe, opkomende expansie van The World of Warcraft keert men namelijk terug naar de verhaallijn van The Frozen Throne.

Dat betekent dat Arthas, de zogenaamde Lich King, na jaren van afwezigheid weer terug is en zint op wraak. In het derde deel uit de Warcraft-reeks werd hij namelijk door jou verslagen, en nu is hij in deze open wijde wereld bezig om zijn Scourge-leger op te bouwen en de totale bevolking van Azeroth aan te vallen. Logischerwijs schakelt Blizzard opnieuw jouw hulp in om ervoor te zorgen dat de Mensen, Dwergen, Nacht Elven, Gnomen, Draneis en zelfs de Trollen, Ondoden, Taurens, Orks en Bloed Elven ongedeerd blijven. Deze opdracht vervul je grotendeels in het nieuwe, prachtige continent: Northrend.

Het jammerlijke aan de The Wrath of the Lich King is dat het dan ook bij deze rassen blijft. In de voorgaande expansie werden twee nieuwe rassen geïntroduceerd, maar Blizzard heeft aangegeven het daar voorlopig bij te blijven. Vandaar dat ze hebben geluisterd naar de feedback van vele spelers en zo een gloednieuwe Heldenklasse hebben ontworpen: The Death Knight. Deze donkere, duistere variant van de ‘Warrior’ is niet gelijk aanwezig als je een nieuw personage aan wilt maken. Nee, de Death Knight zal de eerste, zojuistgenoemde ‘Heldenklasse’ vormen en is helaas alleen weggelegd voor een select aantal spelers. Hoe je deze held kunt vrijspelen is nog niet bekend gemaakt door Blizzard, maar ze hebben daarentegen wel aangegeven dat deze speelbaar wordt voor zowel de Horde als de Alliance.

Net zoals in The Burning Crusade is het maximale level dat je kunt bereiken opgeschroefd met tien. Hierdoor speel je natuurlijk weer nieuwe attributen, magiekrachten, wapens en items vrij. Het belangrijkste echter waar de speler naartoe zal streven is om tien levels te stijgen zodat ze Northrend kunnen bezoeken. Dit grote gebied valt te vergelijken met The Outlands: veel variatie in de gebieden en heel veel vette instances voor spelers die boven de level 70 zitten. Hetgeen waar ik me dan ook zorgen over maak is het feit dat spelers, die net begonnen zijn, over het hoofd worden gezien.

Om dat ene een klein beetje te vermijden heeft de ontwikkelaar nogmaals een nieuwe professie in omloop gebracht: Inscriptie. Er is nog niet zo heel veel bekend over dit ambt, maar het zal in ieder geval mogelijk worden om je spells en abilities speciale bonussen te geven. Denk hierbij dus aan verbeterde attributen, bijvoorbeeld dat je vuurkracht meer vuur zal bevatten.

Ook de Player versus Player-modus (PvP) zal een aantal vernieuwingen kennen. Zo wordt er bijvoorbeeld een gloednieuw gebied uit de doeken gedaan waar men het tegen elkaar kan opnemen. Het leuke aan dit gebied is dat Blizzard Siege Weapons aan het spel gaat toevoegen (denk aan enorme katapulten en slingerwapens) en gebouwen die je daarmee kapot kunt schieten. Dit is één van de coole dingen die Blizzard bij de release gaat introduceren, er zullen echter nog veel meer toevoegingen zijn, maar die laat de ontwikkelaar (nog) niet los.

Tot slot kent de game logischerwijs een aantal kleine, fonkelnieuwe toevoegseltjes. Denk hierbij aan veel nieuwe quests (opdrachten), mobs (monsters), items (voorwerpen), skills (krachten), armors (bepantsering), dungeons (grotten) en nog veel, véél meer. Voor de nieuwelingen zullen overigens nieuwe haarstijlen en accesoires beschikbaar zijn en ook nieuwe emoties (zoals leuke danspasjes) worden in de game verwerkt.

Verwachting

Wij van GameQuarter kunnen met deze vrijgegeven informatie alvast verklappen dat The Wrath of the Lich King niet bijster spectaculair wordt. Maar wordt de uitbreiding daarom des te slechter? Die vraag kan ik natuurlijk niet met zekerheid beantwoorden, maar het ziet ernaar uit dat deze uitbreiding weer voor miljoenen verkopen gaat zorgen. Hoewel ik mijn angst blijf houden voor spelers (mijzelf incluis) die in het nauw worden gedreven vanwege hun lage niveau. We zullen het wel zien, wanneer de game in het eerste kwartaal van 2008 in de winkelrekken komt te liggen.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner