Wargroove

Wargroove
2018
RPG, Strategy
ja
PC, Switch, Xbox One

Je zou denken dat met de komst van consoles als de PlayStation 4 Pro en Xbox One X, die 4K-beelden op je scherm kunnen toveren alsof het niets is, er geen behoefte meer zou zijn aan videogames die ogen alsof ze in de jaren tachtig zijn gemaakt. Maar niets is minder waar! Gepixeleerde games met retro-gameplay zijn nog altijd prominent aanwezig in de hedendaagse game-industrie en worden door velen geliefd. Ik besloot daarom het later dit jaar verschijnende Wargroove onder handen te nemen.

Wargroove is een turn-based tactical RPG, vergelijkbaar met games als Fire Emblem, Disgaea en Stella Glow. Dit betekent dat jij en de vijand beurtelings over het speelveld bewegen, dat is opgedeeld in vakjes, in de hoop je objective te behalen en waarbij je rekening moet houden met de afstand die je karakters elke beurt af kunnen leggen en welke aanvallen ze tot hun beschikking hebben.

Zelf bouwen

Hoewel ik hierboven al een drietal genregenoten van Wargroove noemde, heeft de game feitelijk meer weg van de Advance Wars-serie. Want waar je in de meeste TRPG vastzit aan een bepaalde groep helden of je units moet kopen tussen de gevechten door, daar stamp je in Wargroove zelf elk gevecht opnieuw je leger uit de grond.

Welke units je kunt kopen, en in het verlengde daarvan welke tactieken je tot je beschikking hebt, wordt bepaald door de commandant die je kiest, waarvan de game er maar liefst twaalf heeft. Helaas mochten wij echter maar met eentje stoeien, waardoor we slechts een heel beperkt beeld hebben gekregen van wat het spel te bieden heeft. Wat verder niet hielp, is dat we een tijdslimiet hadden aan de build en kampten met technische issues, waardoor we nooit ook maar een match af hebben kunnen maken. Gelukkig hebben we echter door herhaalde speelsessies wel genoeg gezien om in ieder geval een eerste indruk op te doen. En die is dat Wargroove de lat niet verlegt, maar eerder een hommeage aan het genre is.

Verwachting

Of Wargroove de moeite waard gaat worden, daar kan ik op dit moment geen uitspraken over doen. Niet enkel zagen we te weinig van de game om daar iets over te zeggen, maar de build die we speelden was ook eigenlijk niet geschikt om de game mee voor te stellen aan outsiders. Wij kijken daarom nog even de kat uit de boom. 

Discord

Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner