Tropico 6

Tropico 6
Januari 2019
Construction and management
nee
PC

Als iemand die jarenlang exclusief op consoles en handhelds heeft gespeeld heb ik maar weinig ervaring met het RTS-genre. De enige twee noemenswaardige uitzonderingen waren de oorspronkelijke Rollercoaster Tycoon, Command & Conquer op de originele PlayStation en Tropico op de PS4. En van die laatste verschijnt spoedig een zesde deel, waarmee ik al even heb mogen stoeien.

Eenieder die ooit een Tropico-game heeft gespeeld, zal niet worden verrast door hetgeen dat het zesde deel ons voorschotelt. Jij bent een dictator over een serie tropische eilanden en probeert verschillende doelstellingen te behalen, terwijl je koste wat het kost aan de macht probeert te blijven. Hiervoor moet je de welvaart van je land bewerkstellingen, maar ook buitenlandse mogendheden tevreden houden. Klinkt simpel toch?

Oud nieuws

Het oppakken van het spel is in ieder geval simpel zat. De controls met muis en toetsenbord zijn zoals je ze zou verwachten bij een game als deze, terwijl de informatie overzichtelijk en duidelijk wordt gepresenteerd, zonder dat het overmatig veel ruimte van je scherm opeist. Een gamer die al eerder een RTS heeft gespeeld zal dan ook in no-time gebouwen uit de grond stampen, paden aanleggen en missies aannemen van kleurrijke figuren met ontzettend overdreven ingesproken accenten. Qua invulling van de game doet Tropico 6 dus niet veel anders dan zijn voorgangers.

Een van de serie zijn sterke punten was altijd al de gigantische hoeveelheid dingen die je erin kon doen. Je kunt tientallen soorten gebouwen neerzetten, die vaak ook van zichzelf nog verschillende variaties hebben. Zo kan je bijvoorbeeld zelf kiezen wat voor gewassen jouw plantage verbouwd en dit ten alle tijden aanpassen. Dat voorkomt dat je voortdurend dingen moet opbouwen en afbreken om aan veranderende behoeftes te voldoen en bewijst maar weer eens dat Limbic Entertainment een goed beeld heeft van wat nodig is om een degelijke RTS te maken. Maar is dat wel genoeg?

Tropico 6 is een prima RTS in alle aspecten, maar lijkt niet bijster veel anders te doen dan zijn voorgangers. Ik zie daardoor vooralsnog niet in waarom er een nieuw deel zou moeten komen. Maar daarbij hou ik wel in het achterhoofd dan ik Ă©n een vroege build heb gespeeld Ă©n slechts een klein gedeelte hiervan. Het is dus goed mogelijk dat de game nog wat verrassingen in petto heeft.

Verwachting

Als een op zichzelf staande game is Tropico 6 een bovengemiddelde tot misschien zelfs goede RTS die zowel overzichtelijk genoeg is voor beginners als diepgaand voor gevorderden. Maar als een deel van de serie lijkt het maar weinig te doen om de formule naar een volgend niveau te tillen. Misschien dat de game allerlei nieuwigheden heeft die ik nog niet heb mogen ervaren, maar tot nu toe heb ik niet voldoende gezien om een aanschaf te kunnen verantwoorden als je al een van de vorige twee delen in huis hebt. 

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
20%
Meer video-content
27%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
27%
Meer van alles
27%
Totaal aantal stemmen: 15 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner