Trigger Witch

Trigger Witch
2020
niet beschikbaar
nee
PC, PlayStation 4, Switch

Op het moment dat ik dit schrijf, is voor mij een finishlijn in zicht. Dit is de laatste van vele previews die ik schreef naar aanleiding van gamescom 2019. En hoewel ik niet het beste voor laatst heb bewaard, gaan we eindigen uit met een knal!

Die knal komt van Colette, een kersverse heks die vuurwapens gebruikt om fantasiemonsters naar het hiernamaals te schieten in een gepixeleerde wereld. Als je het gevoel hebt dat een van deze dingen niet in deze lijst thuishoort, heb je helemaal gelijk!

Omdat het kan

Een heks die een assault rifle gebruikt is natuurlijk ook vrij bizar, tot je je beseft dat het wapen van magische makelij is en daardoor een oneindige voorraad kogels heeft zolang als dat er vijanden zijn om om te leggen. Dat weerhoudt Trigger Witch er echter niet van om zo nu en dan ook de draak met zichzelf te steken.

Maar hoe bizar de opzet dan ook mag zijn, als een game is het prima uitgewerkt. Trigger Witch bestuurt als een twin stick schooter, waarbij je beweegt met links en vuurt met rechts. En dat past uitstekend bij de actie, die ondanks de retro-look razendsnel en relatief morbide is. Het feit dat de game verder heel schattig oogt, maakt dit enkel vreemder als je erop terugkijkt. Maar dat doet niets af aan het gevoel dat we graag op een tweede date gaan met deze schietgrage magi√ęr. Al was het maar omdat we slechts kort ermee aan de slag konden en graag meer ervan hadden gezien voor een meer uitgebreide preview.
 

Verwachting

We hebben maar weinig mogen zien van Trigger Witch, maar wat we zagen smaakt naar meer. De besturing is vlot en de game loopt vloeiend. Daarbij is het contrast van een schattige wereld vol bloederige lijken er één die wij best kunnen waarderen. 

Discord

Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties

Games Headliner