The Legend of Zelda: Skyward Sword

The Legend of Zelda: Skyward Sword
18 November 2011
Action adventure
nee
Wii

Ver boven de wolken is er een wereld die Skyloft heet. Vele mensen uit deze wereld weten niet dat er onder hen een wereld ligt die Hyrule heet. Op een dag wordt de rust en vrede in Skyloft verstoord en wordt een zekere jongeman genaamd Link aangewezen om de problemen in zowel Skyloft als Hyrule op te lossen. De nieuwe Zelda-game, waar we tot voor kort nog maar weinig van wisten, is tijdens de E3 uitgebreid getoond en komt in 2011 uit. Wij blikken alvast vooruit op deze potentiële topper.

Over het verhaal van deze nieuwe Zelda is erg weinig bekend. Zoals in de inleiding vermeld werd, gaat het om de wereld Skyloft die tegelijkertijd met Hyrule door geweld geteisterd wordt. Link zal tussen beide werelden pendelen, zoals we gewend zijn uit bijvoorbeeld Twilight Princes. Daar switchten we immers constant tussen de Twilight Realm en Hyrule. Verder weten eigenlijk alleen dat het wapen van Link, de Skyward Sword, ook de plaats inneemt van zijn Navi en dat prinses Zelda (hoe kan het ook anders?) weer haar intrede maakt.

We weten gelukkig al wel veel over het uiterlijk van de game, omdat er tijdens de E3 diverse filmpjes getoond werden en er zelfs een demo stand aanwezig was van het spel. Op grafisch gebied lijkt het erop dat de hoge heren bij Nintendo voor de Gulden middenweg gekozen hebben. De graphics hebben niet het cartooneske karakter van bijvoorbeeld The Windwaker en Phantom Hourglass, maar zijn ook niet duister zoals we dat uit Twilight Princess kennen. Skyward Sword is vooral erg kleurrijk en kent schilderachtige achtergronden. Echter is er wel voldoende realisme te bespeuren als je bijvoorbeeld naar het uiterlijk van de jongvolwassen Link kijkt.

Qua gameplay kunnen we wederom de vertrouwde formule verwachten. Je trekt over de weidse omgevingen van Hyrule om van kerker naar kerker te gaan. Tussendoor voer je opdrachten in Skyloft uit. Tijdens al je missies zul je steeds meer verschillende items krijgen, waarmee je de, meestal geniale, puzzels kunt oplossen en vijanden kan verslaan. Het is weer het alom bekende recept, waar de fans geen genoeg van kunnen krijgen. Gelukkig heeft Nintendo nog wel wat extra ingrediënten toegevoegd om het gerecht wat extra smaak te geven.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de Wii MotionPlus? Hopelijk gaan we nu eindelijk zien wat het apparaatje daadwerkelijk kan. De eerste vooruitzichten zijn in ieder geval goed. Het zwaard bestuur je door bewegingen met de Wii Remote te maken. De Nunchuk gebruik je om je schild te besturen. De bewegingen zullen één op één naar het beeldscherm vertaald worden. Dat zal ongetwijfeld tot spannende en intense gevechten leiden, maar er is nog meer.

Zo lijkt Nintendo een aantal elementen rechtstreeks uit Wii Sports Resort geplukt te hebben, om ze in de “praktijk” te brengen. Want zeg nou eerlijk: Wii Sports Resort was eigenlijk meer een uitgebreide demonstratie van wat ons te wachten stond met de Wii MotionPlus. Nu zal er een aantal gameplay mechanieken terugkomen in de nieuwe Zelda-game. Vergelijkbaar met het bowlen, kun je de Wii Remote gebruiken om bommen naar vijanden te rollen. Je kunt ze overigens ook gewoon bovenhands gooien.

Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor het boogschieten en zwaardvechten. Beide activiteiten voerden we al uit in Resort, maar in Skyward Sword voer je naast dit allerlei andere activiteiten uit. Om de lucht te verkennen en om objecten op te pakken, heeft Link in Skyward Sword de Beetle tot zijn beschikking. Deze kan door de lucht vliegen en kun je op nagenoeg dezelfde manier besturen als het vliegtuigje uit Wii Sports Resort.

Wat wellicht ook nog de moeite is om te vermelden, is dat de nieuwe Zelda wederom geen voice-acting zal krijgen. Althans, geen volledige, want Link en andere personages zullen wel korte kreten kunnen uitspreken om emoties uit te drukken, maar echte woorden – en laat staan gesprekken – zullen we in het spel niet tegenkomen. Een begrijpelijke beslissing, want een sprekende Link zou niet realistisch overkomen in dit fantasieachtige verhaal.

Verwachting

Alles wijst erop dat Nintendo de zaakjes goed onder controle heeft wat betreft de nieuwe Zelda-game. Wij kunnen niet wachten op Skyward Sword. Simpelweg, omdat Nintendo weinig aan de fantastische basis heeft veranderd. We krijgen natuurlijk nieuwe omgevingen en tempels en ook de besturing is op de schop genomen. De magie en de sfeer uit de typische Zelda-games blijven echter overeind en daarom lijkt 2011 nog ver weg. Het zal het wachten waard zijn.

Discord

Hot
Enquête
Meer nieuws
0%
Meer recensies
20%
Meer video-content
27%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
27%
Meer van alles
27%
Totaal aantal stemmen: 15 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner