Sin & Punishment: Successor of the Skies (hands on)

Sin & Punishment: Successor of the Skies
07/05/2010
Action
ja
Wii

Sin & Punishment kwam tien jaar geleden uit voor de Nintendo 64 en heeft een grote schare fans achter zich. Hoewel de game in Europa nooit het levenslicht zag, zijn er toch vele mensen die het spel kennen. Dezelfde mensen schreeuwen al jaren om een vervolg. Goed nieuws voor hen, want Sin & Punishment: Successors of the Skies komt begin mei uit voor de Nintendo Wii. Tijdens de European Media Summit van Nintendo was er al een demo van de game speelbaar. Na een aantal levels gespeeld te hebben, is het duidelijk waarom Sin & Punishment zoveel liefhebbers heeft.

Sin & Punishment: Successors of the Skies is namelijk een arcade shooter pur sang. Het flinterdunne verhaal over Isa Jo en Kachi, die in een groots gevecht zijn geraakt om de mensheid te redden, is slechts een excuus om uren te knallen. Jouw doel tijdens het spel is simpel: het behalen van zoveel mogelijk punten. Zorg dus dat je zoveel mogelijk vijanden om zeep helpt en dat je zo min mogelijk geraakt wordt.

In het begin van de speelsessie lijkt de opzet nogal simpel. Het eerste level was vrij gemakkelijk en door de schietknop in te houden en wat te richten, kwam je al een heel eind. Na een kwartiertje spelen merk je al snel dat er wat meer diepgang in zit dan dat je op het eerste moment denkt. Eerlijk is eerlijk, Sin & Punishment is schieten, schieten en nog eens schieten, maar om zoveel mogelijk punten te halen, volstaat het simpel indrukken van de schietknop allerminst.

Je zult wel degelijk een bepaalde tactiek moeten uitstippelen. Naast schieten kun je namelijk ook aanvallen van korte afstand. Dit doe je door het zwaard te gebruiken. Met dat zelfde zwaard kun je ook raketten terugkaatsen naar vijanden. Doe je dit alles naar behoren, dan zullen de punten in rap tempo toenemen. Daarnaast verschijnen er ook regelmatig bonussen na het afweren van een flinke smak vijanden. In de uiteindelijke versie zal het mogelijk zijn om online scores bij te houden. Zo kun je jouw score vergelijken met die van de rest van de wereld. Als je het idee hebt dat je samen sterk bent, kun je ook in coöperatieve mode spelen.

Sin & Punishment: Successors of the Skies lijkt een vlotte game te worden. Het beeldscherm staat bol van de vijanden, waardoor het even wennen is om de besturing onder de knie te krijgen. De demo werd gespeeld middels de Wii Zapper. Met de analogue stick moet je het personage, dat een jetpack gebruiken kan om te zweven, over het scherm verplaatsen en door naar het beeldscherm te wijzen richt je het vizier op de vijand. Dit is net even wat anders dan met de Wii Remote en Nunchuk los, maar gelukkig is de Zapper geen vereiste. De game is namelijk ook gewoon speelbaar met de Wii Remote en Nunchuk. Wil je echter het klassieke Sin & Punishment-gevoel ervaren, dan kun je zelfs nog met de Classic of de GameCube Controller aan de slag.

De demo gaf ons een goede impressie van de beelden die we in de uiteindelijke versie mogen verwachten. Voor Wii-begrippen is er geen andere conclusie dan dat het er gewoon goed uitziet. Er zijn continu erg veel vijanden in beeld en je vliegt in een razend tempo alle omgevingen door. Vooral de enkele eindbazen die we tegenkwamen zagen er erg strak uit. Aan de grote levensbalken en de puntentelling in beeld kun je zien dat het spel op en top arcade is.

Verwachting

Sin & Punishment Successors of the Skies wordt een ware arcade game, welke geschikt is voor mensen die competitief ingesteld zijn. De demo liet ons al snel merken dat er een bepaalde verslavingsfactor in het spel aanwezig is. Eigenlijk is de basis vrij simpel, maar toch houdt het je aandacht om de een of andere reden vast, waardoor je eigenlijk door wilt blijven spelen. De vraag is echter of dat in het gehele spel ook zo doorgaat en hoeveel verschillende levels er zijn. Enfin, afgaande op onze eerste speelsessie kunnen we niets anders concluderen dan dat Sin & Punishment: Successors of the Skies wel eens de positieve verassing voor Nintendo Wii kan worden deze lente.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner