Second Hand: Frankie's Revenge

Second Hand: Frankie's Revenge
2018
niet beschikbaar
ja
PC

Wie met regelmaat artikelen van mijn hand leest, zal ongetwijfeld weten dat ik geen fan ben van multiplayergames. Meermaals verklaarde ik immers openlijk zelden met anderen te spelen. Maar die uitspraak dien ik enigszins te nuanceren. Voor een game met lokale co-op ben ik namelijk altijd wel te porren. Daarom was ik ook aangenaam verrast toen ik aan de slag mocht met Second Hand: Frankie’s Revenge, een action-adventure titel die de nadruk legt op samen spelen met vrienden in dezelfde kamer. 

In Frankie’s Revenge stellen jij en maximaal drie vrienden jullie eigen robots samen á la Medabots. Dit betekent dat je verschillende armen, benen en koppen kan kiezen, met ieder hun eigen vaardigheden, zodat je een metalen manneke kan maken dat perfect past bij jouw speelstijl. Ga jij het liefst in de frontale aanval? Geef je bot een katana en kettingzaag! Liever support? Je kunt ook een kop pakken met genezende krachten! In de build die ik onder handen mocht nemen waren slechts een handjevol onderdelen beschikbaar, maar daarmee waren al tientallen, zo niet honderden combinaties mogelijk. En dat voorproefje smaakte naar meer.

Oud en vertrouwd

Op gameplay-gebied deed Second Hand in alle eerlijkheid niet heel veel bijzonders. Je overziet het level van schuinboven en maakt korte metten met elke vijand die op je pad komt. Zo nu en dan moet je een schakelaar omzetten of iets meezeulen, maar veel ingewikkelder dan dat werd het niet tijdens mijn speelsessie, waardoor het me sterk deed denken aan de Skylanders- en (in mindere mate) LEGO-games; games die ik met veel plezier speel!

Qua gameplay en opzet zit het dus wel goed met Frankie, maar dat betekent niet dat de game nu al een aanrader is. Games als dit hebben vaak de neiging om eentonig te worden na verloop van tijd en een previewbuild speel je zelden lang genoeg om daar al last van te krijgen. Maar als Team Rikodu zorgt dat er regelmatig iets nieuws de revue passeert, dan zien wij het zonnig in.
 

Verwachting

Het ene level dat we mochten spelen van Second Hand: Frankie’s Revenge is verre van voldoende om de game goed te kunnen beoordelen. Wat echter wel al duidelijk is, is dat de game leuk is om te spelen met vrienden. De vraag is enkel of die dat ook op de lange termijn blijft.

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner