Hands-On: Mario Tennis Aces

Mario Tennis Aces
22/06/2018
Sport
ja
Switch

Bij de komst van een nieuwe console van de hand van Nintendo, ben je bij voorbaat eigenlijk al verzekerd van een x aantal titels. Veel gamers denken hierbij aan een Mario Kart en Mario Party, maar Mario Tennis mag eigenlijk niet worden vergeten. Hoewel deze serie aanzienlijk minder faam heeft vergaard dan de eerdergenoemde franchises, was de kwaliteit doorgaans gewoon degelijk. Het laatste deel (Mario Tennis: Ultra Smash voor de Wii U) werd aanzienlijk minder goed ontvangen, maar dit was voor Nintendo geen reden om de tennisgames links te laten liggen. Daarvan is Mario Tennis Aces voor de Switch het bewijs, waar deze dagen een online demo van kan worden gespeeld.

Door naar de Nintendo’s eShop te navigeren kun je Mario Tennis: Aces binnenhalen, wat je de mogelijkheid geeft om tot maandag een online toernooi te spelen en wat aan te klooien tegen de AI. Wij gingen gretig met de demo aan de slag om zien of de eerste voortekenen er goed uit zien, voor de uiteindelijke release eind deze maand.

Aan de slag

Wanneer je de demo opstart, zul je eerst kennis maken met de gameplay van Mario Tennis: Aces. Je kunt van tevoren al bepaalde technieken raden (slice, topspin, flat, lob), het is alleen de vraag hoe deze ballen kunnen worden afgevuurd. Nadat alle soorten slagen zijn uitgelegd, komen we bij de twists die Mario Tennis: Aces te bieden heeft. Je kunt namelijk een metertje opladen door harde slagen af te vuren of trucjes tijdens de wedstrijd te doen, waarmee je uiteindelijk handige vaardigheden kunt gebruiken. De meter kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de tijd te vertragen, waardoor je bij ballen kunt die je eerder voor onmogelijk had gehouden. Daarnaast kun je speciale schoten afvuren waar je als een sniper het raakvlak kunt bepalen. Als klap op de vuurpijl heeft elk personage zijn special attack, welke wordt versierd met een unieke act per personage. Met dit schot kun je proberen het racket van je tegenstander de molesteren. Mocht je hier twee keer in slagen, dan win je de wedstrijd middels een knock-out. Het gewaagd spelen van balletjes legt je dus geen windeieren in Mario Tennis(: Aces, aangezien het je brandstof voor je metertje oplevert.

Ace, fault, ace


Al snel na je eerste potjes zal je opvallen dat de instapdrempel ogenschijnlijk laag lijkt te liggen, maar vergis je niet! Mario Tennis: Aces doet een absurd beroep op je timing en inschattingsvermogen, want wanneer die twee facetten niet beheerst worden, zal de frustratie al snel zegevieren. In de online modus kun je door vier wedstrijden op rij te winnen een toernooititel op je naam schrijven, maar het niveau ligt bijzonder hoog. Het spel doet momenteel nog geen moeite om iemand van jouw niveau te vinden, waardoor je een beetje geluk moet hebben met wie je treft. Het is dan ook echt vallen en opstaan, zeker tegen tegenstanders die al snel kunnen schakelen tussen verschillende schoten. Helaas ondervonden wij nog met enige regelmaat slechte verbindingen. Dit kun je voorkomen door voor het starten van de wedstrijd de verbinding met de tegenstander te bekijken. Ziet deze er in het balkje niet al te best uit, zorg dan dat je de wedstrijd afwijst en een nieuwe zoekopdracht uitvoert.

Verwachting

Mario Tennis Aces is nu al erg vermakelijk, maar geeft wel aan dat het niet het eerste-de-beste tennisspelletje zal zijn met simplistische gameplay. Ja, de instapdrempel ligt laag, wat goed is gezien de doelgroep van de Switch. Maar zeker als je online hoge ogen wilt gooien, zul je wel wat uurtjes moeten oefenen. De demo is een mooie kans om kennis te maken met de gameplay en om zelfs een exclusieve outfit van Mario te verdienen voor de uiteindelijke versie op 22 juni in de schappen verschijnt.

Discord

Hot
EnquĂȘte
Meer nieuws
0%
Meer recensies
20%
Meer video-content
27%
Meer previews
0%
Meer prijsvragen
27%
Meer van alles
27%
Totaal aantal stemmen: 15 | 0 reacties

Games Headliner