Life Goes On

16/04/2014
Platform, Puzzle
nee
PC

De reden dat indiegames steeds populairder worden is omdat het meestal de indie-ontwikkelaars zijn die met originele games komen. Infinite Monkeys Entertainment toont dit aan met haar nieuwste telg: Life Goes On. Deze side-scrolling 2D puzzel platformen verschijnt op 16 april voor de PC, Mac en Linux. Zelden heb ik zoveel uitgekeken naar een platformer.

Terwijl je bij de meeste games jezelf vervloekt wanneer je doodgaat, is dat bij Life Goes On de normaalste zaak van de wereld. In deze game moet je namelijk via de lijken van je ridders ervoor zorgen dat je de Cup of Life bereikt. Voor originaliteit mag Infinite Monkeys Entertainment in ieder geval al een schouderklopje krijgen. Maar dit idee is niet alleen maar origineel, het is ook nog eens erg leuk!

Is de sprong te ver over een kloof met stekels? Geen probleem, spring in het midden van de stekels en kom met een tweede ridder die nu wel aan de overkant kan komen door op zijn kameraad te landen. Maar dat is niet het enige wat mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld ook jezelf in een kanon plaatsen en afschieten om iets in beweging te kunnen brengen. Moet je ervoor zorgen dat een knop ingedrukt moet blijven om verder te kunnen komen? Zorg ervoor dat er een lijk op komt te liggen en je kunt weer verder.

Om dan nog de nodige uitdaging in het spel te plaatsen, kun je ook nog op zoek gaan naar een rotsig monster. Wanneer je het voor elkaar krijgt om dit wezen te bereiken, word je opgegeten en heb je daarom een collectible verzameld. Ook kun je je best doen om zo weinig mogelijk dood te gaan of een level in een bepaalde tijd te bereiken, waarvoor je een kleine beloning krijgt. Helaas heeft dit nu nog weinig gevolgen, waardoor je speelstijl weinig beïnvloed wordt.

Telkens wanneer je denkt dat de ontwikkelaar niks nieuws meer heeft kunnen bedenken, verrassen ze je opnieuw. Dit is de kracht achter Life Goes On. Terwijl ik bij het begin dacht dat dit concept wel na een tijdje zou gaan vervelen, heeft deze platformer mij van begin tot eind kunnen boeien. Natuurlijk zal dat bij de complete game wat moeilijker worden, toch ben ik ervan overtuigd dat Infinite Monkeys Entertainment dit voor elkaar gaat krijgen.

De geweldige gameplay van Life Goes On wordt ook nog eens gemixt met een goede dosis humor. Deze humor is vooral te vinden bij de namen die worden toegewezen aan je ridders. De naam die je krijgt kan namelijk een heldentitel zijn als ‘Grand Duke Allan Martinez The Third’, maar naarmate je vaker dood gaat, krijgt je ridder ineens een titel met minder prestige zoals ‘The Grumpy Margrave Bartholomew Rooker’.

Over Life Goes On hebben we tot nu toe dus nog weinig te klagen. Als ik echt naar de details moeten gaan kijken, moet ik helaas opmerken dat de soundtrack een beetje irritant kan worden. Toch is dit slechts een klein probleem. Naast de repetitieve soundtrack heb ik namelijk weinig negatiefs kunnen vinden aan de game. De hoop is daarom groot dat ook het uiteindelijke product genaamd Life Goes On een geweldig spel is.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner