LEGO Star Wars: The Complete Saga

LEGO Star Wars: The Complete Saga
06/11/2007
Action adventure, Platform, Puzzle
ja
PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo DS, Wii

Met LEGO: Star Wars blies Travellers Tales de Star Wars-reeks nieuw leven in. Nog nooit verkocht een Star Wars-game zó goed door de komst van het populaire speelgoed uit Denemarken. Een briljante mix van leuke, amusante actie en droge, onserieuze humor zorgde voor veel jonge én oude fans. Deel één van deze nieuwe franchise was gebaseerd op de eerste drie films van George Lucas, terwijl het tweede en tevens het laatste deel zijn inspiratie haalde uit de laatste drie films. Een volwaardige afsluiter, dacht men. Niets is minder waar, want de ontwikkelaar besloot om deze twee delen te bundelen tot één nieuwe, volwaardige game: LEGO Star Wars: The Complete Saga, dat op 9 november voor de volgende generatie spelcomputers en de Nintendo DS verschijnt.

LEGO Star Wars: The Complete Saga is dus een compilatie van LEGO Star Wars: The Video Game en LEGO Star Wars: The Original Trilogy. Dat ruikt naar geldklopperij, zullen mensen denken die één van de twee games hebben gespeeld. Nou, niets is minder waar, want met ‘The Complete Saga’ introduceert Traveller’s Tales een paar nieuwe, leuke dingen voor mensen die zelfs al eerder in aanraking zijn geweest met de succesvolle reeks.

Allereerst halen de volgende generatie spelcomputers (360, PS3 & Wii) het meeste profijt van de bundel, omdat het eerste deel alleen op de vorige generatie spelcomputers is verschenen. Getuige de eerste (bewegende) beelden valt dat door het verbeterde grafische aspect gelijk op: alles ziet er wat kleuriger en scherper uit en zelfs het LEGO oogt wat 'realistischer'. Ook het tweede deel, dat dus wèl voor bijvoorbeeld de Xbox 360 is verschenen, heeft een schoonmaakbeurt gehad. The Complete Saga biedt dus in ieder geval al betere graphics, speciaal voor de ‘rokkenjagers’.

Ten tweede kent de game een aantal extra’s en vernieuwingen. Zo zijn er een aantal levels bijgevoegd waardoor het aantal nu op 36 stuks komt. Daarnaast zitten er weer wat meer speelbare karakters in waardoor het aantal op een aantrekkelijke 160 neerkomt. Het is vooral leuk dat je al deze personages met elkaar kunt combineren: plaats bijvoorbeeld het hoofd van Darth Vader op Obi-Wan, de resultaten zullen hilarisch zijn. Natuurlijk zal de meeste vernieuwing te vinden zijn in de Nintendo Wii- en DS-versie, omdat deze allebei gebruik maken van innovatieve besturingen.

Maar goed, realistisch moeten we ook zijn en dan kunnen we toch stiekem concluderen dat ‘The Complete Saga’ niet voor een ommekeer in de franchise zal zorgen. Het blijft allemaal meer van hetzelfde, alleen dan meer levels, meer personages, meer unlockables, meer kleine extra’s en ga zo maar door. Over de online mogelijkheden is de ontwikkelaar opvallend stil, want daar hebben ze nog niets over losgelaten. Maar aangezien een coöperatieve modus door deze informatie niet uit kán blijven, kunnen we alvast verklappen dat de online mogelijkheden reuzeleuk zullen worden!

LEGO Star Wars: The Complete Saga wordt gewoon een super leuke titel. Op elk platform zal het een èchte aanrader worden, ook al heb je één van de twee delen al eens gespeeld. Ben je echter met allebei wel eens in aanraking gekomen, dan zul je nog wel eens moeten nadenken of The Complete Saga die zestig euro wel waard is. Geef je daar niets om en koop je de game blindelings voor de verbeterde graphics en leuke extras, dan kan ik je alvast garanderen dat je opnieuw veel plezier zal gaan beleven aan alle zes de afleveringen. Laat maar komen die compilatie!

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner