LEGO DC Super-Villians

LEGO DC Villians
TBA
niet beschikbaar
nee
PC

Hoewel ik tientallen videogame-ontwikkelaars bij naam kan noemen, zijn er twee ontwikkelaars die ik voortdurend door elkaar haal. Wijlen TellTale Games en Warner Bros’ Travelers Tales lijken qua naam slechts enigszins op elkaar, maar volgen bij de ontwikkeling van hun games eenzelfde soort formule: ze maken hetzelfde spel telkens opnieuw, maar hangen er een andere IP aan vast. En ditmaal zijn het de schurken van DC die een spel van de tweede mogen dragen.

Waarschijnlijk had de intro het al verraden, maar LEGO DC Super-Villians is niet de grote vernieuwing van de LEGO-formule die volgens velen al jaren broodnodig is. In het eerste level dat ik mocht spelen, rende ik nog steeds rond met de koddige LEGO-poppetjes die we allemaal kennen, terwijl alles wat los en vast zat kapot werd geslagen om de o zo verslavende studs te verzamelen. Ondertussen moest ik de unieke vaardigheden van karakters als Lex Luthor, Solomon Grundy en mijn eigen gemaakte karakter gebruiken om langs de puzzels te komen die mijn pad blokkeerden.

Eigen gemaakt karakter!?

Zelf een karakter samenstellen in een LEGO-game is an sich niet een gigantische vernieuwing. Onder andere de game van the LEGO Movie en LEGO The Incredibles deden het immers al. In DC Super-Villians verschijnt jouw schurk echter ook in de cutscenes. Er wordt zelfs direct gehint naar dat hij allicht een hele belangrijke rol in het verhaal mag gaan spelen – iets wat ondertussen ook door Travelers Tales bevestigd is— en dat is weldegelijk weer eens wat anders!

Wat dit verhaal precies inhoudt is nog een beetje vaag, maar het draait in eerste instantie om het vrijlaten van een superschurk waar zelfs Superman de bibbers van krijgt. Welke schurk dit is, verklap ik niet om zo spoilers te voorkomen, maar gezien die al aan het einde van de demo vrijgelaten werd, moge het duidelijk zijn dat dit niet het einddoel is. Volgens een interview met een van de developers gaan de schurken proberen om iets goeds te doen, maar zijn ze daar zo slecht in dat ze zelfs dan kwaad doen. Maar hoe dat nu precies in zijn werk gaat?
 

Verwachting

Over LEGO DC Super-Villians valt eigenlijk niet zo bijster veel te schrijven. Het is de zoveelste LEGO-game, die niet eens probeert om de formule drastisch op te schudden. Maar wie weet, allicht dat er meer vernieuwingen zijn dat de grotere rol van je eigen karakter. Een level is immers nog verre van de volledige game. 

Discord

Hot
Enquête
Veel
27%
Best veel
47%
Weinig
20%
Niets
7%
Totaal aantal stemmen: 45 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner