Dragon Age: Origins

Dragon Age: Origins
05/11/2009
19/11/2009
05/11/2009
Action adventure, RPG
nee
PC, PlayStation 3, Xbox 360

Wie al enige tijd bekend is met het gameswereldje, weet dat BioWare één van de beste ontwikkelaars is als het gaat om Role Playing Games. Succesvolle spellen als Baldurs Gate, Knights of the Old Republic, Neverwinter Nights en het recentere Mass Effect doen menig RPG-fan overtollig kwijlvocht produceren. De monden van ons gamers waren alweer enige tijd ingedroogd, maar binnenkort kunnen de speekselklieren weer aan het werk bij het nieuwe project van BioWare, genaamd Dragon Age: Origins.

Op het eerste gezicht is Dragon Age een doorsnee fantasy RPG. Draken, Warriors en Mages zijn in overvloed aanwezig. Niet zo gek als je weet dat Dragon Age de spirituele opvolger is van de Baldurs Gate-games. De game heeft een lekker donker en dreigend sfeertje en voelt erg volwassen aan. Je bent dan ook midden in een oorlog beland tegen de Darkspawn, gemuteerde wezens die niets liever voor ontbijt hebben als een vers stuk mensenvlees. Uiteraard ben jij als Human Noble niet gediend van zulke praktijken en samen met de Grey Wardens (een leger dat zich als doel heeft gesteld de Darkspawn uit te roeien) trek je ten strijde tegen het gemuteerde kwaad.

Het is echter niet verplicht om te beginnen als Human Noble, aangezien er een heleboel andere keuzes zijn. De opties bestaan bijvoorbeeld uit Human/Elf Mage, Dwarf Commoner, of Dalish Elf. Er zijn echter nog enkele andere mogelijkheden. Elk uniek ras heeft zijn eigen verhaallijn, maar ze komen allemaal bijeen wanneer je jezelf toevoegt aan de Grey Wardens. Het creëren van een personage is zo uitgebreid, dat BioWare de Character Creation tool al voor de release van het spel zal uitbrengen. Je zult zonder twijfel een personage maken die niemand anders op de wereld heeft.

Maar veel tijd om je personage aan de wereld te tonen is er niet, aangezien Dragon Age voornamelijk draait om de singleplayer. In deze modus zul je na een introductie in het verhaal de wereld kunnen verkennen met een party van vier. Deze heb jij onder je hoede, dus er komt veel commandeerwerk aan te pas. Alhoewel, zo veel mogelijk combat-gerelateerde zaken zijn geautomatiseerd. Je hoeft enkel de tegenstander te selecteren en je kunt jezelf concentreren op je eigen aanvallen. Deze bestaan uit ofwel speciale aanvallen, ofwel magische spells. Een systeem dat velen onder ons wel zullen kennen uit World of Warcraft.

Als we kijken naar het grafische geweld en de sfeer in Dragon Age, dan kunnen we niets anders dan gelukkig worden. De game ademt één en al sfeer uit en de animaties in het spel zijn gewoonweg episch. De donkere sfeer en het strijden tegen het kwaad nemen Lord of the Rings-achtige proporties aan die enkele RPG-fan versteld zal doen staan. De verhaallijn wordt op haast filmische wijze uit de doeken gedaan, zeker door de vele cutscenes die de game rijk is. De sfeer zal zonder twijfel één van de grootste troeven van Dragon Age zijn.

Verwachting

Dragon Age: Origins is zeker een RPG-titel om in de gaten te houden. BioWare is perfectionistisch en zal weer een topper van formaat gaan afleveren met deze titel. De vele unieke verhaallijnen en de grote keuzemogelijkheid van personages geven een gevoel van vrijheid. Ook zal de combat vertrouwd gaan aanvoelen en grafisch zal de game wel snor zitten. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat deze nieuwe BioWare-game geen klassieker gaat worden. Dragon Age: Origins verschijnt 6 november voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Discord

Hot
Enquête
Verrassend
26%
Verschrikkelijk
37%
Prachtig
12%
Het maakt mij niet zoveel uit
25%
Totaal aantal stemmen: 100 | 0 reacties
Speel nu

Games Headliner